Benzina care îți distruge mașina. Trebuie să stai departe de ea, deși e ieftină

Ioana Bucur 15.10.2021, 13:45
Benzina care îți distruge mașina. Trebuie să stai departe de ea, deși e ieftină

Ce e ieftin este, de multe ori, și de calitate slabă. Experți din domeniu auto au transmis un avertisment clar șoferilor care se gândesc doar la bani în momentul în care ajung la pompă. Aceasta este benzina care ar trebui evitată.

Benzina ieftină care îți poate distruge mașina

Facturile cresc, iar veniturile, în cel mai bun caz, stagnează. Când ajungem în situația în care numărăm fiecare leu din buzunar, facem alegeri care, pe termen scurt, par corecte, dar care pot ajunge să ne facă mai mult rău decât bine.

Un exemplu recent este creșterea prețului combustibilului. Specialiști din domeniul auto au un avertisment important pentru șoferi. Cei care folosesc în mod regulat benzină cu cifră octanică 85 riscă să aibă mari bătăi de cap cu motorul și pot ajunge chiar să piardă garanția – în SUA -, potrivit Jalopnik.com.

În unele zone, se preferă benzina cu cifră octanică 85 pentru că are sanse mai mici să provoace zgomote la motor, aerul fiind mult mai puțin dens. Atenție, însă, acest tip de combustibil nu este recomandat în manualele de utilizare ale autoturismelor mai noi, cum ar fi mașinile fabricate în ultimele trei decenii.

Benzina care îți distruge mașina

Benzina și motorina, din ce în ce mai scumpe

Prețurile din benzinării par că înregistrează noi recorduri de la o zi la alta. Șoferii din întreaga țară au simțit din plin creșterea prețurilor la benzină și motorină. Din nefericire, trendul observat încă de la începutul acestui an nu dă semne că s-ar apropia de final prea curând, iar veștile specialiștilor din domeniu nu sunt încurajatoare.

Prețul benzinei este afectat direct de cel al petrolului, care este într-o continuă creștere. La finalul săptămânii de tranzacționare, petrolul WTI ajunsese la un record maxim pentru ultimii șapte ani. În doar șapte zile, a atins un avans de aproape 4%, în condițiile în care, în prezent, cererea a ajuns să depășească oferta, iar marii consumatori de țiței s-au confruntat cu dificultăți semnificative în a face față solicitărilor din piață, conform Reuters.

Săptămâna trecută, prețul petrolului a urcat cu 0,5%, ajungând la 82,39 dolari pe baril. Pe parcursul săptămânii, petrolul brent a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, de 83,47 dolari pe baril.

Potrivit unor calcule făcute de Reuters, folosind datele oferite de Eikon, prețurile de referință ale gazelor pentru Europa de la terminalul olandez TTF au fost echivalate, tot vineri, cu un preț al petrolului de 200 de dolari pe baril, pe baza valorii relative a aceleiaşi cantităţi de energie.

„O accelerare a trecerii de la gaze la petrol ar putea mări cererea de ţiţei utilizat la generarea energiei în timpul iernii din emisfera nordică”, a declarat un analist al ANZ.