Benone Sinulescu, externat din spital. Ce spun medicii despre starea de sănătate a artistului

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 22.07.2021, 20:26
Benone Sinulescu, externat din spital. Ce spun medicii despre starea de sănătate a artistului

Benone Sinulescu a fost externat din spital, după cum a declarat soția artistului pentru redacția Playtech-Impact. Medicii au oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a îndrăgitului cântăreț de muzică populară.

Ce a spus soția lui Benone Sinulescu despre starea artistului

Fanii lui Benone Sinulescu pot răsufla ușurați. Soția lui a declarat pentru redacția Playtech-Impact că artistul a fost externat și a ajuns acasă de câteva ore, ”conștient și întremat”. Femeia s-a scuzat că nu poate oferi mai multe detalii, spunând că are niște musafiri cu totul neaşteptaţi.

De asemenea, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, medicul Lenuţa Timiş a declarat pentru Impact.ro că Benone Sinulescu a fost externat joi într-o situaţie mult diferită faţă de cea în care sosie în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iulie. „Pacientul a plecat de la noi într-o situaţie mult mai bună decât a sosit. De acest lucru pot să vă asigur”, a spus ea.

Benone Sinulescu, externat din spital. Ce spun medicii despre starea de sanatate a artistului
Benone Sinulescu

Un medic, despre perioada pe care Benone Sinulescu a petrecut-o în spital

Totodată, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad a spus că în perioada internării, lui Benone Sinulescu, în vârstă de 84 de ani, i-au fost făcute o serie de analize, inclusiv la secția de Cardiologie.

„Nu s-a impus niciun fel de intervenţie pe tema asta. Pe toată durata şederiui pacientului Benone Sinulescu la noi a fost conştient şi cooperant”, a adăugat medicul Lenuţa Timiş pentru redacția Playtech-Impact.ro.

Fostul impresar al lui Benone Sinulescu, acuzații dure

Astfel, se pare că starea lui Benone Sinulescu s-a îmbunătățit după îngrijirile primite la secția UPU a Spitalului Județean Arad, unde a fost transferat de la un centru de îngrijiri paleative. El ajunsese acolo la scurt timp după ce căzuse inconștient în casă. Totuși, fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, nu este convins că a fost luată cea mai bună decizie.

“Se cam spală pe mâini după câte văd. Le-o fi frică si atunci l-au trimis acasă. Acum să-și asume dacă mâine moare. L-au trimis într-un loc mai puțin pregătit să îl primească decât atunci când era în centrul de îngrijiri paleative.

Un gest ca ăsta seamănă cu a arunca pisica. Ei acum nu mai pot fi trași la răspundere și nu mai sunt obligați să-l opereze. Puteau măcar să transmită analizele lui la Timișoara”, a declarat Ionuț Pavel, potrivit click.ro. El a adăugat că Raed Arafat i-ar fi spus soției artistului să-l opereze la Timișoara, dar femeia a refuzat categoric.

”Soția lui Benone Sinulescu ar fi dorit să-l mai țină internat”

De asemenea, profesorul Anton Hadăr, prieten al lui Benone Sinulescu, a spus că soția lui ar fi vrut ca medicii de la Arad să-l mai țină în spital o perioadă. El a făcut apel la conducerea spitalului să nu-l externeze pe artist până la găsirea unei soluții mai bune.

“Medicii au ajuns la decizii distincte şi doar unul ar fi dorit să-l opereze, dar acela nu e chirurg cardiovascular. Soţia ar fi dorit să-l mai ţină internat. S-a apelat şi la medici din Franţa.

Diagnosticul nu e atât de clar, dar problemele lui pleacă de la carotidă. Ambele artere sunt infundate. Aici dacă s-ar interveni, s-ar produce o irigare mai buna a creierului”, a spus Anton Hadăr la România TV. Vezi AICI cum arăta Benone Sinulescu atunci când era tânăr!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...