Belarusul sare în ajutorul Rusiei. Manevre de amploare ale trupelor ruse și belaruse la frontiera cu Ucraina

Mihnea Tălău 23.03.2022, 11:22
Belarusul sare în ajutorul Rusiei. Manevre de amploare ale trupelor ruse și belaruse la frontiera cu Ucraina

Specialiștii militari consideră că Belarus s-ar putea alătura, în următoarele ore, Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei. Chiar la această oră, vehiculele militare rusești și belaruse se deplasează pe teritoriul Belarusului, poziționându-se de-a lungul graniței cu Ucraina.

Militarii din Belarus pregătiți să lupte în Ucraina alături de trupele rusești

Informația vine din partea Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Ukrinform. Și o sursă din opoziția belarusă a declarat că unitățile de luptă belaruse sunt pregătite să intre în Ucraina, mii de forțe fiind pregătite de luptă.

Între timp, pe teritoriul Belarusului, reprezentanții forțelor de opoziție și cetățenii îngrijorați, care condamnă ajutorul acordat de actualul guvern ilegitim Federației Ruse în războiul împotriva Ucrainei, au întrerupt parțial serviciile feroviare între Belarus și Ucraina.

Începând din această dimineață, forțele de apărare ucrainene au continuat să desfășoare o operațiune de apărare în direcțiile de est, sud-est și nord-est.

Armata ucraineană dă lupte grele pe toate fronturile

În direcția estică, grupurile operaționale de trupe sunt active în districte operaționale precum Donețk, Slobozhanskyi și Tavriiskyi. Acestea nu permit inamicului să reia o operațiune ofensivă. Acestea limitează înaintarea inamicului spre Zaporizhzhia.

Numarul victimelor razboiului creste cu fiecare zi

Forțele combinate îi rețin pe invadatorii ruși în direcția Popasna și Kurakhove. De asemenea, ele realizează apărarea circulară a Mariupolului.

În direcția nord-est, operațiunea de apărare continuă într-o zonă operațională desemnată. Eforturile principale se concentrează pe acoperirea frontierei de stat, reținând ofensiva inamicului în apropiere de Malyn.

În zona Siverskyi, armata ucraineană menține apărarea Cernihivului și reține înaintarea inamicului spre Kiev.

În direcția sud-est, este în curs de desfășurare operațiunea de apărare, precum și susținerea operațiunilor terestre și a unităților individuale, apărarea bazelor și porturilor maritime din zona operațională a Mării Negre. Continuă apărarea orașului Mykolaiv și a regiunii Mykolaiv.

Apărătorii ucraineni continuă să rețină inamicul în direcția Kryviy Rih și Novovorontsovka, desfășurând o operațiune de stabilizare și îndeplinind sarcini de apărare teritorială.

În ultima zi, aviația inamicului a fost implicată activ în ostilități, lansând lovituri cu rachete.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...