Beatrice Mahler afirmă că toate paturile la ATI la ”Marius Nasta” sunt din nou ocupate. ”Avem presiune mare”

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 17:13
Beatrice Mahler afirmă că toate paturile la ATI la ”Marius Nasta” sunt din nou ocupate. ”Avem presiune mare”

Varianta Delta pune încet, dar sigur, stăpânire și pe România! În fiecare zi sunt raportate din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus, iar secția ATI de la Spitalul Marius Nasta din București s-a umplut din nou! Medicii spun că este o presiune uriașă!

Toate paturile la ATI la ”Marius Nasta” sunt din nou ocupate

Trendul ascendent al cazurilor noi de coronavirus a început să se vadă în spitale, unde din ce în ce mai mulți oameni ajung cu forme severe! Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a anunțat că ultimul pat liber din secția de ATI a fost ocupat miercuri dimineața, ceea ce arată situația reală.

În plus, managerul spitalului Marius Nasta se întreabă dacă se fac anchete epidemiologice și dacă pacienții declară boala. Mai mult, aceasta a spus că varianta Delta este extrem de înșelătoare, așa că toată lumea trebuie să cunoască exact care sunt simptomele.

Toate paturile la ATI la ”Marius Nasta” sunt din nou ocupate
Toate paturile la ATI la ”Marius Nasta” sunt din nou ocupate

”Varianta Delta e extrem de vicleană”

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a spus medicul.

Mahler a spus că la miercuri dimineață, la „Marius Nasta” s-a ocupat ultimul pat la ATI Covid: „Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”.

Beatrice Mahler a spus că cei mai mulți dintre pacienții care au ajuns la secția de ATI sunt persoane nevaccinate, dar a recunoscut că sunt și doi pacienți vaccinați cu schema completă, care au însă comorbidități. Cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani, spune managerul, care mai spune că diferența dintre viață și moarte o fac anticorpii pe care îi dobândim după vaccinare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...