Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Consumul unei lingurițe cu ulei de măsline pe stomacul gol are efecte uluitoare asupra sănătății organismului. De altfel, acesta a fost cândva considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ. Iată ce beneficii aduce.

Uleiul de măsline previne apariția cancerului

Acest ingredient-minune conține un compus ce poate grăbi distrugerea celulelor canceroase. În plus, uleiul de măsline este foarte bogat în grăsimi mononesaturate şi antioxidanţi puternici. Are cel mai ridicat conţinut de acizi graşi Omega-3.

Uleiul de măsline încetinește creşterea tumorilor în ţesutul mamar. Se pare că acest tip de ulei inhibă anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta.

Totodată, ADN-ul este protejat de uleiul de măsline împotriva daunelor ce pot fi provocate de celulele canceroase.

Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Uleiul de măsline protejează inima și întărește sistemul imunitar

De asemenea, un studiu a arătat că uleiul de măsline protejează inima. Acesta conţine polifenoli, ce ajută la menţinerea colesterolului în limite normale.

Un studiu a arătat că cei care îl folosesc în mod regulat în pregătirea meselor și îl iau și pe stomacul gol au un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral (AVC), față de cei care nu consumă deloc acest ingredient.

În plus, unul dintre principalele beneficii pe care le aduce uleiul de măsline este faptul că este un antioxidant puternic. Acesta întărește sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu infecţiile.

Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei fi uluit de rezultate

Uleiul de măsline reduce riscul de Alzheimer

Un alt beneficiu major al consumului de ulei de măsline este acela că reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer.

Conform unui studiu, uleiul de măsline conține oleocantal. Acesta este un antiinflamator puternic, ce inhibă acele proteine toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer.

Astfel, afecţiunea degenerativă a sistemului nervos, ce determină probleme de memorie, gândire şi comportament, ar putea fi ținută la distanță prin consumul regulat de ulei de măsline.

Locuitorii din regiunile mediteraneene consumă în mod curent, în medie, câte patru-cinci linguri de ulei de măsline pe zi.

Însă, acest ingredient are o istorie mult mai veche. Acesta este, de fapt, cea mai veche grăsime vegetală ce a fost descoperită de oameni. Egiptenii le dădeau grecilor grâne la schimb pentru ulei de măsline. Lichidul era considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ.

De altfel, uleiul de măsline a fost unul dintre secretele longevității lui Jeanne Calment, din Franța, care a trăit 122 de ani și 164 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI