Bazele sportive din mediul rural, un eșec total. Ce s-a întâmplat într-o localitate din Dâmbovița

Elena Avramescu 07.04.2021, 21:20
Bazele sportive din mediul rural, un eșec total. Ce s-a întâmplat într-o localitate din Dâmbovița

Bazele sportive din mediul rural, un eșec total. Deși vremea PDL-ului Președintelui Băsescu și a Elenei Udrea a trecut, au rămas în urmă investițiile făcute în timpul guvernării portocalii. Un exemplu în acest sens sunt sutele de baze sportive construite în mediul rural cum este și baza sportivă din comuna Vârfuri din Dâmbovița.

Bazele sportive din mediul rural, un eșec total

Circa 700.000 de mii de lei a costat investiția care nu a ajutat pe nimeni, cu atât mai puțin pe locuitorii comunei amintite, având în vedere că baza nu a fost deschisă decât o singură dată pentru un eveniment sportiv. În rest, s-a transformat într-o ruină.

În Dâmbovița, comuna Vârfuri este cunoscută pentru faptul că este așezată într-o zonă pitorească unde poți să respiri aer curat și să te bucuri de natură. Puțini știu, însă, că localitatea deține o bază sportivă cu nocturnă, construită acum mai bine de 10 ani.Asta și pentru că nu numai că nu s-a întâmplat nimic notabil în respeciva bază sportivă, dar ea a fost dată uitării și implicit distrugerii, mai ales pentru că baza și-a îndeplinit scopul pentru care a fost construită doar o dată.

Bazele sportive din mediul rural, un esec total
Bazele sportive din mediul rural

Construită prin Programul Național pentru Baze Sportive în Mediul Rural, proiect al guvernării PDL, baza sportivă nu a fost utilă în niciun fel pentru localitatea Vârfuri. Poate și pentru că administrația locală de la acea vreme a decis să o amplaseze într-o zonă destul de izolată. Cu toate acestea investiția a costat aproximativ 700.000 de lei, având inclusiv nocturnă. În toți acești ani baza sportivă s-a degradat, dar a fost și prădată de hoți. S-a furat inclusiv centrala termică, caloriferele și mobilierul.

Actuala conducere a primăriei spune că ar vrea să îi dea o utilitate.

Vreau să facem curățenie, să o repunem în funcțiune și dacă se poate să o dăm unui investitor, a declarat acesta recent pentru gazetadamboviței.ro.

În plus, pentru a profita cât mai mult de baza sportivă, primarul spune că ar vrea să înființeze și o echipă de fotbal locală.

Bazele sportive din mediul rural, un esec total
Bazele sportive din mediul rural

Sursă foto: gazetadambovitei.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...