Băutura magică pe care o recomandă Lidia Fecioru. Are gust foarte bun și parfumat, cu beneficii incredibile

Olteanu Mariana 26.05.2023, 11:32
Băutura magică pe care o recomandă Lidia Fecioru. Are gust foarte bun și parfumat, cu beneficii incredibile

Stresul, presiunea și provocările zilnice pot avea efecte grave asupra sistemul nervos. Însă, există anumite băuturi care pot ajuta sistemul nervos să facă față provocărilor. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit leacul minune. Află de ce ingrediente ai nevoie și cum de preparare al acestei băutură.

Mii de români petrec zilnic multe ore în fața ecranului de calculator. Fie ca lucrează sau fie că practică un hobby, aceștia ajung să petreacă mai mult de 8 ore pe zi. Această expunere îndelungată poate conduce în timp la probleme ale sistemului nervos. Însă, puțini știu că acestea pot fi prevenite. Una dintre metode este consumarea unui ceai, care are îmbunătățește calitatea somnului. Potrivit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, acest ceai are la bază mai multe plante.

„Pentru că suntem sunt într-o perioadă când se stă foarte mult la calculator, se lucrează intens, există un ceai foarte bun care ne-ar ajuta să ne odihnim și care e foarte liniștitor pentru sistemul nostru nervos. Se pune câte o lingură de plante, una de sunătoare, una de melisă (roiniţă – n.r.) și una de valeriană. Putem pune câte 10 linguri din fiecare şi amestecăm într-un săculeţ sau într-un borcan.

Punem câte o lingură de plante la un pahar de apă fierbinte.  Îl acoperim 10 minute, după care îl strecurăm și bem jumătate de pahar, să spunem pe la ora 19:00 și înainte de a mânca ceva, apoi, cealaltă jumătate când ne ducem la somn și ne ajută foarte mult. Se face această cură timp de două săptămâni, după care o lună de zile se face pauză și după aceea se bea din nou două săptămâni. În plus, are un gust foarte bun, este parfumat și sănătos”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Nu numai acest ceai ne-ar putea ajuta în lupta contra oboselii ci și anumite legume din bucătărie. Există o serie de mai multe plante și legume, al căror consum poate conduce la alungarea insomniei dar și la creșterea imunității.

„Noi știm că morcovul, dacă îl tai rondele, seamănă cu irisul ochiului. Beta-carotenul e în floare și vedem bine cu ochii.

Dar există plante la care frunza conține mai multe vitamine și oligoelemente și tot felul de antioxidanți. Tocmai frunzele, și nu rădăcină, care de fapt se mănâncă.

Ce sfat aș da: este un ceai pe care îl putem bea fără probleme. Îl pot bea și copiii, și gravidele pentru că are foarte multe oligoelemente și antioxidanți.”, spune Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

Cei care doresc să ofere o șansă acestui ceai îl pot consuma de trei ori pe zi. Lidia Fecioru atrage atenția și susține că acest ceai este  recomandat persoanelor care suferă de insomnii sau care au o imunitate scăzută.

„Frunza de morcov e excepțională pentru cei care suferă de insomnii, are foarte mult seleniu, ceea ce înseamnă că mărește imunitatea, scăzând riscul aparițiilor bolilor oncologice.

Se poate bea de două-trei ori pe zi sau se poate bea numai seara, înainte de culcare.

Din frunzele de morcov se face ceai normal. Dar uscăm frunzele când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp.

Le rupem când sunt verzi, le uscăm și le mărunțim, apoi le păstrăm într-un borcan de sticlă și facem ceai din frunze de morcov. E foarte bun. În plus, putem adăuga miere după gust.

Mai mult, e foarte important, că se poate da inclusiv copiilor. Ceaiul de morcov tratează foarte bine tot ce înseamnă la copii probleme gastrointestinale, mai ales la sugari, când au probleme cu burtica, cu gazele”, a mai spus bioenergoterapeutul.

Urmăriți Impact.ro și pe