Băutura bunicilor care prinde avânt în România. Și un britanic a venit să o folosească

Badea Violeta 29.05.2022, 11:25
Băutura bunicilor care prinde avânt în România. Și un britanic a venit să o folosească

Ne aflăm deja la sfârșitul lunii mai, ceea ce înseamnă că a înflorit socul, iar băutura delicioasă pe care o obținem din această plantă este la mare căutare în această perioadă a anului. Extrem de apreciată, socata, cunoscută încă din vremea bunicilor noștri, este preparată numai din ingrediente naturale, de aceea gustul său este atât de minunat. Și un britanic i-a descoperit benficiile!

Socata, cea mai bună băutură răcoritoare de vară

În zilele călduroase de vară, socata, adică băutura obținută din flori de soc, miere și ghimbir, este extrem de răcoritoare și delicioasă. Aceasta are o aromă unică și este parfumată, astfel că este aproape imposibil ca cineva să-i reziste.

Acesta poate fi preparată de oricine acasă într-un mod cât se poate de simplu și ușor, deoarece este nevoie de doar câteva ingrediente naturale și nu necesită conservare. Mai mult, turiștii care ajung în România sunt încurajați să se bucure de această băutură care are un gust pur și simplu minunat.

„Când vine căldura, toată lumea caută pentru că este un bun răcoritor. Ne contactează pentru botezuri, pentru nunți, folosesc siropul nostru pentru limonadă. De la cafenele, să ofere copiilor o băutură sănătoasă”, a declarat un producător pentru Știrile Pro TV.

Suc din soc
Socata, la modă si in 2022

Un britanic a dat lovitura. A pus pe picioare o afacere cu socată

Un britanic a dat dovadă de fler în afaceri. În urmă cu trei ani, acesta s-a mutat în Mureș și a început să producă primul gin din România, din soc. Băutura a fost foarte apreciată de Institutul de Gust și Calitate din Bruxelles, drept dovadă a primit 2 stele din 3. Numai anul trecut,  britanicul a vândut o mie de litri de gin.

„Întâi noi facem un vin din soc, pe care îl lăsăm la fermentat. Apoi vinul îl dublu distilăm, adăugăm condimente, și îl distilăm a treia oară.

Există multe tipuri de gin din soc în UK, dar sunt făcute în alte feluri. Ei încep cu alcool pur și abia după aceea adaugă socul”, a explicat producătorul pentru aceeași sursă.

De menționat că băutura de soc poate fi preparată și în alte anotimpuri, folosind flori de soc uscate, păstrate în pungi de hârtie în locuri răcoroase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...