SPECIAL

Bătălia averilor în coaliția de guvernare. Câți bani au strâns liderii principalelor partide din România

Mihnea Tălău 09.06.2022, 12:47
Bătălia averilor în coaliția de guvernare. Câți bani au strâns liderii principalelor partide din România

Românii se pot mândri că într-o țară săracă, ca a noastră, măcar politicienii o duc bine. Deci, nu vom muri cu toții de foame. Principalele partide din România au în fruntea lor oameni cu avere, pe care după spusele lor au făcut-o, numai și numai, din muncă cinstită. Așa că se mai întâmplă să le cadă banii din buzunare.

Șeful PSD, un om fără grija zilei de mâine

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este un politician fără grija zilei de mâine. Poate și de asta ne poartă nouă de grijă, întrucât el a ajuns să îi cadă banii din buzunare.

Potrivit ultimei declarații de avere, alături de soția sa Roxana-Elena, Ciolacu deține două terenuri intravilane, în municipiul Buzău. Primul, în suprafață de 62 de metri pătrați, a fost achiziționat în 1999, iar cel de-al doilea, de 387 de mp, este cumpărat în 2002. Cei doi soți au mai cumpărat în 1999 o casă cu o suprafață utilă de puțin peste 43 de mp, pentru ca în 2005 să-și construiască a vilă de 281,51 mp situată ca și prima tot în orașul Buzău. Demn de consemnat este faptul că familia Ciolacu nu deține niciun autoturism, dar are încă din 2005 un peridoc, o remorcă destinată transportului de ambarcațiuni.

Data la care cresc pensiile in Romania, confirmata de Marcel Ciolacu
Liderul PSD, Marcel Ciolacu

În trei conturi la Banca Transilvania, Marcel Ciolacu deține peste zece mii de euro, și peste 19 mii lei în timp de soția are  două conturi, unul cu 2557 de euro și celălalt cu 41 de lei. Liderul PSD figurează și cu un împrumut oferit partidului, în valoare de 133.800 de lei.

De la bănci, Ciolacu a luat 66.472 de euro și 25 de mii de lei, iar soția 10 mii de lei. La capitolul venituri, șeful PSD are doar salariul de deputat cu o medie lunară de 13.500 lei. Soția a câștigat în decursul unui an 48.500 lei ca director al societății comerciale SC. Lucia COM 94 SRL.

Averea premierului Nicolae Ciucă

Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a scris în declarația de avere că deține împreună cu soția jumătate dintr-un teren intravilan cu suprafața de 598 de metri pătrați în județul Ilfov și din anul 2005 un teren intravilan de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj. În 2017 a finalizat construcția unei casei în suprafață de 232 de metri pătrați, la care are o cotă parte de 50%.

Ciucă mai deține și două mașini Toyota: o Corolla, cumpărată în 2006 și un RAV4 cumpărată în 2020. El a declarat că nu deține bunuri sub formă de metale prețioase sau obiecte de artă și de cult care să aibă o valoare mai mare de 5.000 de euro și nici împrumuturi acordate.

Se dau bani de la stat pentru o categorie de elevi
Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă

În schimb, el are patru credite la bănci în valoare totală de 323.000 de lei. Trei dintre acestea au scadența anul viitor, iar unul în 2025. La capitolul venituri, Nicolae Ciucă a completat că a primit un salariu anual de 195.581 lei, pentru activitatea de la Ministerul Apărării. Soția sa Maria Cristina Ciucă a încasat anul trecut un salariu de 50.602 lei, fiind angajată la MApN. Actualul premier a mai avut în 2019 venituri de 3.288 de lei, cu titlu de activități independente, de la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Cătălin Drulă, un adevărat nabab

Averea președintelui interimar  al USR, Cătălin Drulă, a crescut exponenţial în perioada în care acesta a condus Ministerul Transporturilor.

Până la preluarea mandatului de ministru, Drulă nu avea nicio locuință în proprietate, dar deținea un teren intravilan în Mogoșoaia, județul Ilfov, cu o suprafață de 1.490 mp, un autoturism BMW din 2012, mai multe sume de bani în conturi la bănci și în fonduri de investiții și acțiuni cumpărate la mai multe companii.

Ce meserie are, de fapt, Cătălin Drulă, noul șef al USR. Unde a lucrat în trecut
Cătălin Drulă, șeful USR

În cele opt luni de mandat, Drulă a acumulat în conturile sale peste 163.000 de lei și aproape 600.000 de dolari El a justificat umflarea bruscă a conturilor prin faptul că ce a fost în declarația sa de avere depusă înainte de a fi ministru reprezenta valoarea acțiunilor deținute la prețul cu care le-a cumpărat în 2016.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...