Bătaie pe locurile de voluntari din Armata Română. Vasile Dîncu a anunțat cifra celor înscriși

Ioana Bucur 03.06.2022, 17:41
Bătaie pe locurile de voluntari din Armata Română. Vasile Dîncu a anunțat cifra celor înscriși

A trecut mai puțin de o lună de la momentul în care Ministerul Apărării vorbea despre debutul unei noi campanii de recrutare. A fost bătaie pe locurile de voluntari în Armata Română. Vasile Dîncu a anunțat numărul celor care s-au înscris, în doar trei săptămâni, sperând să ocupe unul dintre cele 1.500 de posturi oferite. Perioada de înscrieri încă nu s-a încheiat.

Mii de candidați pentru locurile de voluntari din Armata Română

Contextul dificil al războiului din Ucraina nu i-a speriat pe români. La doar trei săptămâni de la debutul unei campanii noi de recrutare, se pare că este bătaie pe locurile de voluntari din Armata Română.

Vasile  Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a anunțat că, în doar trei săptămâni, pentru cele în jur de 1.500 de locuri disponibile s-au înscris mai mult de cinci mii de persoane interesate de serviciul militar voluntar.

Dîncu arată că a discutat cu civili care i-au transmis părerile lor despre schimbările necesare în sistem, subliniind că se iau măsuri care să ţină cont de obiecţiile formulate.

„Avem în circuit legea aceea nouă pentru modificările legate de serviciul militar voluntar, sigur care poate avea continuitate în ceea ce înseamnă voluntariat în general în Armata Română. Am schimbat unele lucruri faţă de ceea ce era iniţial, astfel încât am văzut că noi suntem deja într-o situaţie foarte bună.

Mi se pare că în primele trei săptămâni de la lansarea unei noi selecţii pentru voluntari, pe 1500 de locuri, dacă nu mă înşel, avem anul acesta, am avut deja, în primele săptămâni, peste 5000 de candidaţi şi continuă înscrierile. Înseamnă că există o atractivitate pentru asta”, a afirmat Vasile Dîncu vineri, la Breaza, în judeţul Prahova, unde a participat la o ceremonie organizată la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”.

Bătaie pe locurile de voluntari din Armata Română. Vasile Dîncu a anunțat cifra celor înscriși
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării anunță schimbări

Ministrul a declarat că se vor face unele modificări cu privire la voluntariatul în armată, ca urmare a discuțiilor avute cu persoane din afara sistemului militar.

„Mai trebuie însă să facem câteva lucruri, acestea ţin de a face o compatibilitate între cerere şi ofertă. Am discutat cu oameni care au ajuns în sistemul nostru de voluntariat, care au vizitat unităţi şi care au o gândire şi o viziune obiectivă, civili care mi-au spus multe lucruri din ceea ce ne lipseşte, inclusiv drepturile pe care trebuie să le acorzi, inclusiv tipul de beneficii pe care trebuie să le acorzi unui om care se pune în serviciul naţiunii. (…)

Sunt câteva lucruri care ţin de indemnizaţii, ţin de regimul pe care-l au, de termenele la care trebuie să se prezinte la unitatea, posibilitatea de a lucra în străinătate şi de a veni de acolo în cazul în care este mobilizat. Toate acestea le-am rezolvat”, a precizat Vasile Dîncu.

Înscrierile continuă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...