Bătaie la o înmormântare în Cluj, polițiștii au reținut patru persoane. De la ce a pornit conflictul

Nicu Stan 06.05.2021, 14:27
Bătaie la o înmormântare în Cluj, polițiștii au reținut patru persoane. De la ce a pornit conflictul

Bătaie la o înmormântare în Cluj, polițiștii au reținut patru persoane. De la ce a pornit conflictul, citiți în articolul de mai jos.

Înmormântare cu bucluc în Huedin. Mai multe persoane din cortegiul funerar s-au luat la bătaie

Mai multe persoane care se aflau la o înmormântare în orașul Huedin au uitat de mort și s-au luat la bătaie după ce și-au amintit de niște conflicte mai vechi.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice și au reținut pentru o perioadă de 24 de ore patru bărbați.

Bataie la o inmormantare din Huedin
Bataie la o inmormantare din Huedin

Cum a pornit bătaia

Conform polițiștilor, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Câmpia Turzii ar fi agresat-o fizic pe o femeie de 43 de ani, din Huedin, după care alte cinci persoane, toate din Câmpia Turzii, ar fi luat parte la incident, toți devenind foarte agresivi.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca au intervenit în scandal, confictul fiind aplanat, iar persoanele implicate conduse la sediul poliției.

Patru bărbați au fost reținuți în urma scandalului

În cursul zilei de azi, cei patru bărbați reținuți, cu vârste cuprinse între 18 și 61 de ani, din municipiul Câmpia-Turzii, urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, cu propunere de punere sub control judiciar.

Pe de altă parte, persoanele decedate în urma infecției cu coronavirus vor putea beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care fac parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare ce se impun.

Lege modificată pentru înmormântarea decedaților de coronavirus

În plus, la înmormântare, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de slujbă religioasă în conformitate cu voința familiei și practicile și ritualul cultului de care face parte. Înhumarea sau incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege.

Acestea sunt modificările pe care Ministerul Sănătății le-a adus în urmă cu aproximativ o lună Ordinului de ministru intrat în vigoare acum un an, care stabilea regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate în urma infecției cu coronavirus.

Până la modificările legii persoanele care decedau de coronavirus erau puse în sicrie cu hainele pe ele, adică erau înhumate dezbrăcate. Scandalul morților dezbrăcați a fost unul dintre motivele care au dus la demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.