Baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată la ani grei de închisoare în Rusia. Mesajul dur venit din partea lui Joe Biden: „E inacceptabil”

Stan Filon 05.08.2022, 11:45
Baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată la ani grei de închisoare în Rusia. Mesajul dur venit din partea lui Joe Biden: „E inacceptabil”

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată la ani grei de închisoare în Rusia. Președintele Statelor Unite ale Americii a reacționat dur, la aflarea sentinței aplicate cetățeanului american. Sportiva este acuzată de trafic de droguri și și-a recunoscut fapta în fața instanței de judecată. Avocații baschetbalistei au anunțat deja că vor face recurs la sentința primită de clienta lor.

Baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată la ani grei de închisoare în Rusia

Judecătorii din Rusia s-au pronunțat în cazul unei baschetbaliste americane Brittney Griner, care a fost condamnată pentru trafic de droguri. Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor ruși. Președintele Joe Biden a avut o reacție imediată.

„Astăzi, cetățeanul american Brittney Griner a primit o pedeapsă cu închisoarea care este încă o dovadă a ceea ce lumea deja știa: Rusia o reține pe nedrept pe Brittney. Este inacceptabil și fac un apel Rusiei să o elibereze imediat, astfel încât să poată fi alături de soția ei, cei dragi, prietenii și coechipierii ei”, a transmis Joe Biden, într-un comunicat.

Baschetbalista americana Brittney Griner, condamnata la ani grei de inchisoare in Rusia
Baschetbalista americana Brittney Griner, condamnata la ani grei de inchisoare in Rusia

Avocații vor să facă recurs

Avocații lui Brittney Griner au anunțat că vor face recurs. Aceștia au spus că instanța a ignorat toate probele pe care le-au prezentat, inclusiv pledoaria lui Griner, în care aceasta și-a recunoscut vinovăția.

„Ținând cont de cantitatea de substanță – ca să nu mai vorbim de deficiența expertizei – și de pledoarie, verdictul este absolut nerezonabil”, a spus unul dintre avocați.

„Verdictul şi sentinţa pronunţate joi sunt nejustificate şi nefericite, dar erau de aşteptat. Brittney Griner a fost arestată pe nedrept. Angajamentul comun al NBA şi WNBA de a o aduce acasă, în siguranţă, pe Brittney rămâne de actualitate şi sperăm ca în final să o vedem pe aceasta înapoi în ţară. Nu vom fi mulțumiți până când BG (nr. Brittney Griner) nu se va întoarce în SUA și nu va fi alături de cei dragi, colegii de echipă și fanii ei”, a transmis NBA.

Vedeta americană a baschetului feminin Brittney Griner a fost arestată în Rusia încă din februarie. Procurorul de caz a solicitat o pedeapsă de nouă ani şi jumătate pentru baschetbalistă, care a spus în ultima ei pledoarie că aducerea în Rusia a cartuşelor cu ulei de haşiş pentru ţigara ei electronică a fost „o greşeală neintenţionată”. De asemenea, Griner primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari).

Urmăriți Impact.ro și pe