Barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică

Andra Daoud 16.06.2022, 15:07

Ministerul Educației a publicat joi, 16 iunie, mult așteptatul barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică. După încheierea examenului pentru elevii de clasa a VIII-a, autoritățile fac fublice modalitatea de rezolvare a exercițiilor, precum și punctajele aferente fiecărei cerințe în parte. Astfel, elevii își pot calcula punctajul pe care l-ar putea obține, până la afișarea rezultatelor oficiale.

Ministerul a publicat mult așteptatul barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică

Elevii de clasa a VIII-a au susținut joi, 16 iunie, penultima probă de la examenul de Evaluare Națională 2022, cea la Matematică. Absolvenții de gimnaziu trec prin emoții mari zilele acestea, în contextul în care media de la Evaluarea Națională are o pondere importantă la calculul mediei de admitere la liceu.

Proba la Matematică este penultima din cadrul Evaluării Naționale 2022, pentru elevii aparținând unor minorități naționale, care mai au de dat și proba scrisă la Limba Maternă. Pentru toți ceilalți elevi, este ultimul examen. Zilele viitoare urmează să fie corectate lucrările și afișate rezultatele provizorii. La câteva ore de la încheierea examenului scris, Ministerul Educației a publicat mult așteptatul barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică.

Elevii și părinții pot verifica modul în care trebuiau rezolvate exercițiile, pe subiecte.edu.ro și, în funcție de ce au scris pe foaia de examen, își pot calcula nota. Rezultatele parțiale urmează să fie afișate pe 23 iunie, iar elevii vor mai avea la dispoziție câteva zile pentru a depune contestațiile, dacă este cazul. În funcție de baremul de corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică publicat de Minister, elevii vor ști la ce note să se aștepte.

Barem corectare Evaluarea Nationala 2022 pentru proba de Matematica
Proba de Matematica de la Evaluarea Nationala 2022 a avut loc joi, 16 iunie

Elevii își pot calcula notele în funcție de barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică

Evevii de clasa a VIII-a au intrat în sălile de examen în jurul orei 8:30, joi dimineață. La ora 9:00 au fost împărțite subiectele, candidații având la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Cei care au susținut examenul de Matematică de la Evaluarea Națională 2022 au intrat în săli având asupra lor doar actul de identitate și instrumente de scris, fără dispozitive electronice, de calcul sau alte surse de inspirație.

Lucrările au fost redactate cu pix sau stilou de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și a desenelor, candidații au putut folosi creion negru. În timpul probei scrise, este interzisă comunicarea cu alți participanți la examen, precum și schimbul de materiale precum ciorne sau foi de examen, fiind considerată încercare de fraudare a examenului.

După încheierea probei scrise, elevii au mai avut parte de emoții câteva ore, până când Ministerul a afișat pe site mult așteptatul barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică. În timp ce unora dintre candidați subiectele li s-au părut accesibile, pe alții i-au pus în dificultate. În orice caz, toți își pot calcula punctajul pe care ar trebui să îl obțină, pe baza baremului pus la dispoziție de Minister.

Examenul la Matematică a fost compus din trei subiecte pentru care elevii au avut la dispoziție 120 de minute. Valoarea subiectelor este de 90 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt oferite din oficiu.

Afișarea rezultatelor și calculul mediei de admitere la liceu

După proba scrisă la Matematică, urmează examenul la Limba Maternă, în cazul absolvenților care fac parte din anumite minorități. Pentru toți ceilalți, emoțiile legate de examen s-au terminat astăzi, 16 iunie, urmând alte emoții la afișarea rezultatelor, precum și la afișarea repartizărilor la licee. Până pe 23 iunie când vor fi afișate notele, elevii au la dispoziție un barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Matematică, precum și un barem corectare Evaluarea Națională 2022 pentru proba de Limba Română, pentru a-și calcula notele.

Calendarul Evaluării Naționale 2022 este:

  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română – probă scrisă;
  • 16 iunie 2022 Matematică – probă scrisă;
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă – probă scrisă;
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor;
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor;
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere la liceu se calculează ținând cont de media de absolvire a gimnaziului și media obținută la Evaluarea Națională 2022, astfel: media din clasele V-VIII va avea o pondere de 20%, în timp ce media de la examenul de Evaluare Națională 2022 va avea o pondere de 80%. Repartizarea computerizată la licee se va face pe data de 14 iulie 2022.

 

Urmăriți Impact.ro și pe