Bărbatul misterios aflat de o viață în umbra Reginei Elisabeta. I-a jurat credință până în ultima clipă

Stan Filon 18.09.2022, 09:39

Faceți cunoștință cu Tall Pall (Paul cel înalt), bărbatul misterios aflat de o viață în umbra Reginei Elisabeta. Servitorul foarte înalt a fost cel mai credincios slujitor al reginei și chiar a fost decorat pentru asta. I-a stat alături suveranei o viață de om și a fost la căpătâiul ei până în ziua în care aceasta a închis ochii pentru eternitate. Acum, este tratat ca un adevărat membru al Familiei Regale.

Bărbatul misterios aflat de o viață în umbra Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta avea un angajat de suflet. A fost în slujba ei timp de 44 de ani. Îl cheamă Paul Whybrew și este cunoscut sub numele de Tall Paul (Paul cel înalt), deoarece are 1.93 înălțime. Paul a fost cel mai credincios servitor al Reginei Elisabeta a II-a. Acesta i-a fost alături suveranei Marii Britanii timp de 44 de ani și a stat lângă ea până când suverana a trecut în neființă.

Tall Paul este foarte bine văzut la Palatul Buckingham, fiind cel care stătea mai mereu lângă regină. A fost cel care îi înmâna suveranei telefonul când suna Prințul Harry din California și conversațiile nu erau tocmai plăcute, în ultima vreme. Tot el se ocupa atât de potrivirea radio-ului pe posturile preferate Reginei, dar și de înlocuirea paharelor de gin și Dubonnet cu sucuri de mere, atunci când monarhul s-a decis să renunțe la băutura ei preferată.

Barbatul misterios aflat de o viata in umbra reginei Elisabeta
Barbatul misterios aflat de o viata in umbra reginei Elisabeta. A aparut alaturi de ea si in pelicula James Bond

A primit medalia Ordinul Victorian Regal

Dacă Regina Elisabeta a II-a era suveranul cu cea mai îndelungată domnie, iată că și servitorul său a primit medalia Ordinul Victorian Regal și a fost decorat în consecință, pentru că a fost angajatul cu cel mai îndelungat serviciu regal de la Palatul Buckingham.

Paul a fost foarte util și în anul 1982, atunci când un intrus a intrat pur și simplu în dormitorul reginei. Servitorul a fost cel care i-a oferit bărbatului respectiv un pahar de băutură și l-a ținut de vorbă până a venit poliția. Tot Paul a fost alături de ea și în ziua înmormântării Prințesei Diana, în aprilie 1986, când ploua cu găleata. Regina Elisabeta a II-a își făcea atunci griji în legătură cu sicriul deschis care avea să se umple cu apă, scria presa la vremea respectivă.

Regina a murit pe data de 8 septembrie, iar acum, cu mâinile strânse și privirea înainte, Tall Paul participă la ceremonii. Alături de alți doi angajați ai Reginei, Tall Paul a primit invitația de a participa la funeraliile reginei la fel ca un membru de familie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...