Bărbații căsătoriți trăiesc mai mult. Explicația ciudată pe care o au specialiștii

Stan Filon 04.08.2022, 11:52
Bărbații căsătoriți trăiesc mai mult. Explicația ciudată pe care o au specialiștii

Cercetătorii au ajuns la concluzia că bărbații căsătoriți trăiesc mai mult! Bărbații și femeile sunt diferiți și se pare că au și speranțe de viață diferite. Au fost făcute studii aprofundate legate de speranța de viață a oamenilor. Cel mai profund studiu a fost realizat pe parcursul a nu mai puțin de 200 de ani, în 199 de țări, iar cercetătorii au făcut acum publice rezultatele acestui studiu.

Bărbații căsătoriți trăiesc mai mult

Studiul publicat în jurnalul BMJ Open a examinat datele despre durata de viață a bărbaților și femeilor din 199 de țări din ultimii 200 de ani. Concluzia a fost că bărbații au o probabilitate mare de a trăi mai mult decât femeile, în special în cazul bărbaților care sunt căsătoriți și cei cu studii superioare.

„Bărbații care sunt căsătoriți sau au o diplomă universitară tind să trăiască mai mult decât femeile care sunt nemăritate sau care nu au o diplomă de absolvire a liceului”, au spus autorii studiului, potrivit The Guardian.

Barbatii casatoriti traiesc mai mult
Barbatii casatoriti traiesc mai mult

Studiu realizat pe o perioadă de 200 de ani

În analiza care ia în calcul date obținute de pe toate continentele în ultimele două secole s-a ajuns la concluzia că, deși bărbații au o speranță de viață mai scăzută decât cea a femeilor, aceștia au o „șansă însemnată de a trăi mai mult decât femeile”.

S-a constatat faptul că între 25% și 50% dintre bărbați au trăit mai mult decât femeile, potrivit academicienilor danezi, care au spus că diferențele mari ale speranței de viață maschează uneori suprapuneri ale duratei de viață dintre cele două sexe.

În țările dezvoltate, probabilitatea ca bărbații să aibă o viață mai lungă decât femeile a scăzut până în anii ’70, moment în care șansele au început să crească gradual în rândul tuturor populațiilor, potrivit aceleiași analize. Mărirea și scăderea diferențelor de speranță de viață au fost atribuite în special fumatului și a altor diferențe de comportament.

„O interpretare oarbă a diferențelor de speranță de viață poate uneori să ducă la o percepție distorsionată a adevăratelor inegalități [ale duratei de viață. Deși speranța de viață la bărbați este în general mai joasă decât la femei, iar rata mortalității la bărbați este de obicei mai mare la toate vârstele, bărbații au o șansă bună de a trăi mai mult decât femeile.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...