Bărăganul este sub asediul Covid-19. Slobozia este în carantină, iar în Moldoveni este cea mai mare rată de infectare din țară

Daniela Alexandru 15.10.2021, 19:05
Bărăganul este sub asediul Covid-19. Slobozia este în carantină, iar în Moldoveni este cea mai mare rată de infectare din țară

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a lovit din plin județul Ialomița. Cel mai mare oraș al Bărăganului, Slobozia, a intrat în carantină zonală după ce rata de infectare a atins cote alarmante. În plus, tot în Ialomița se află și localitatea cu cea mai mare rată de infectare din țară.

Bărăganul este sub asediul Covid-19. Slobozia este în carantină

De astăzi, Slobozia a intrat în carantina zonală. Așa au decis autoritățile după ce rata de infectare în municipiu a depășit 12 cazuri la mia de locuitori. Astfel, Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, dacă acestea nu au motive justificate.

În intervalul 20,00 – 05,00, este interzisă circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor vaccinate care fac dovada prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene. Exceptate de la această restricţie sunt şi persoanele care merg la serviciu, se deplasează pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate sau pentru a beneficia de asistenţă medicală sau pentru a-şi achiziţiona medicamente, dar care vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

Carantina Slobozia

Magazinele alimentare şi nealimentare vor rămâne deschise până la ora 20.00, iar accesul clienților în interior se va face până la maximum 50% din capacitate. Persoanele nevaccinate vor avea acces în incinta magazinelor până la ora 19.00.

Rată de infectare uriașă într-o localitate din Ialomița

O localitate din Ialomița este campioană națională la rata de infectare. La Moldoveni se înregistrează 26 de cazuri la mia de locuitori. Nici localitatea Axintele nu este mai prejos, acolo înregistrându-se o rată de infectare ce depășește 20 de cazuri la mia de locuitori. Deși localitatea este în carantină de la finalul lui septembrie numărul de cazuri nu pare să scadă.

Urmăriți Impact.ro și pe