Bannerul imens care a apărut pe ambasada SUA din Madrid. Americanii s-au asigurat că îl vede toată lumea

Nicu Stan, Alexandrina Toader 25.05.2021, 17:11

Bannerul imens care a apărut pe ambasada SUA din Madrid. Americanii s-au asigurat că îl vede toată lumea. Care este mesajul transmis de americani, vedeți în articolul de mai jos.

Un banner uriaș a apărut pe ambasada SUA în Spania. Pentru cine este mesajul

Un banner imens a apărut pe ambasada SUA din Madrid. Americanii s-au asigurat că îl vede toată lumea, atât de mare este bannerul. Astfel, Ambasada SUA din Madrid a arborat, marți, un banner Black Lives Matter, anunță CNN.

Ambasada din Madrid marchează, în acest fel, un an de la moartea afroamericanului George Floyd în timpul unei arestări care a avut loc la Minneapolis, incident care a realimentat discuțiile despre divizarea rasială a Americii și brutalitatea poliției.

Mesajul aparut pe ambasada SUa din Madrid
Mesajul aparut pe ambasada SUa din Madrid

SUA organizează mai multe evenimente comemorative pentru George Floyd

Astfel, în SUA sunt anunțate, astăzi, mai multe ceremonii comemorative dintre care cea mai mediatizată în prealabil estre primirea membrilor familiei lui George Floyd la Casa Albă de cîătre președintele Joe Biden, într-o întâlnire privată.

Joe Biden și-a exprimat public empatia și admirația pentru curajul și pentru cele îndurate de familia lui George Floyd în ultimul an. De asemenea, famili lui George Floyd a luat parte la protestele Black Lives Matter, unde și-au exprimat solidaritatea cu alți americani de culoare uciși de polițiști.

Polițistul Derek Chauvin l-a sufocat pe George Floyd

Filmul arestării lui George Floyd arată cum ofițerul de poliție Derek Chauvin l-a imobilizat pe acesta cu piciorul pe gât timp de peste nouă minute, gestul provocându-i moartea omului. Imaginile au alimentat proteste masive în numeroase orașe din SUa împotriva brutalității rasiale a poliției.

Nu în ultimul rând, în luna iunie a anului trecut, Joe Biden a vizitat familia lui George Floyd înainte caacesta să fie înmormântat. Astfel, marți, 25 mai, în SUA, sunt programate evenimente comemorative și marșuri în mai multe metropole.

Polițistul Derek Chauvin, protejat în închisoare

Pe de altă parte, polițistul Derek Chauvin, găsit vinovat pentru uciderea lui George Floyd în luna mai a anului trecut, a fost transferat într-o unitate izolată a închisorii în care este încarcerat, pentru a fi în siguranță, a anunțat un purtător de cuvânt al închisorii Oak Park Heights din Stillwater. Fostul polițist are statut de ”segregare administrativă pentru propria lui siguranță”, a declarat pentru CNN Sarah Fitzgerald, purtător de cuvânt al Administrației Penitenciarelor.

”Segregarea administrativă este utilizată atunci când prezența cuiva în rândul populației generale (a închisorii, n.red.) este o problemă de siguranță”, a precizat Sarah Fitzgerald.

Urmăriți Impact.ro și pe