Bancul zilei. De ce e bine să mulțumești mereu Divinității

Beatrice Dumitru 28.03.2023, 07:54
Bancul zilei. De ce e bine să mulțumești mereu Divinității

Bancurile ne fac întotdeauna să râdem și să uităm pentru o clipă de problemele cotidiene. Iată un banc savuros de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, fostul dictator al României, care cu siguranță te va face să zâmbești în această zi posomorâtă de martie.

Bancul zilei de marți, 28 martie

Bancurile pot avea rolul unui tratament scump cu același efect, deoarece descrețesc frunțile și sunt nelipsite de la orice gen de întâlnire, iar uneori nu există nimic mai bun decât un banc care să te facă să râzi. Glumele și bancurile cu Bulă au fost dintotdeauna preferatele românilor, dar fie că preferi glumele cu acest personaj celebru, fie cu blonde sau altfel de bancuri, acestea îți vor aduce mereu zâmbetul pe buze.

Perioada în care România era condusă de Nicolae Ceauşescu a dus la născocirea a nenumărate bancuri şi glume. Vă prezentăm unul dintre acestea.

Bancul zilei. De ce e bine să mulțumești mereu Divinității
Bancul zilei, marți, 28 martie.

Pe vremea lui Ceaușescu.
O bătrânică, pe la cozi. Se scula de dimineață, lua sacoșa și pornea. Se așeza și ea pe unde credea că se va vinde ceva.
De cele mai multe ori nu apuca să cumpere, fie că o imbrânceau ăia afară din rând, fie că se termina până să ajungă ea la tejghea…
Dar de fiecare data când apuca și ea să cumpere se trăgea deoparte și zicea: “Mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să cumpăr și asta”.
La un moment dat, securiștii, care roiau și ei pe la cozi, o trag deoparte și îi zic:
— Ascultă, bătrânico, nu se mai zice „li mulțumesc lui Dumnezeu”. Așa se zicea inainte. Dumneata trebuie să știi că noi avem un conducător și datorită lui avem tot ce avem. Lui să-i multumești.
Bătrânica zice:
— Bine, maică, așa am să fac. N-am știut, dar dacă trebuie, așa am să fac.
Si pleacă. Dar se intoarce și zice:
— Auziți, să vă intreb ceva. Dar când o să moară dumnealui, cum fac? Cui mai mulțumesc atunci?
— Ehei, atunci mulțumim noi lui Dumnezeu…

Alte bancuri cu Nicolae Ceaușescu

În ultimii ani au apărut tot felul de bancuri pe internet, așa că nu ezita să le cauți și să le citești, iar Nicolae Ceaușescu este un personaj adesea invocat în aceste glume. Iată câteva dintre ele.

De ce în România socialistă magazinele se făceau la minimum 5 km distanţă unul de celălalt?
Să nu se încurce cozile.

Nicolae Ceauşescu în vizită la un cămin studenţesc.
Studenţii, nemulţumiţi de cantină, cer să li se mărească indemnizaţia. Se aprobă creşterea de la 10 lei la 12 lei pe zi.
Urmează vizita dictatorului la o puşcărie, unde deţinuţii sunt şi ei nemulţumiţi. Se aprobă creşterea îndemnizaţiei de la 5 lei la 50 de lei.
Ion Gheorghe Maurer e revoltat şi cere explicaţii.
Atunci Ceauşescu îi zice:
– Taci mă, nu fi prost, că noi studenţi nu mai ajungem.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...