Bancul zilei. Ce preț are, de fapt, usturoiul pe o insulă îndepărtată

Anca Manolica 13.01.2023, 07:56
Bancul zilei. Ce preț are, de fapt, usturoiul pe o insulă îndepărtată

Să spui un banc sau o glumă amuzantă sau să găsești cel mai perfect joc de cuvinte nu este doar distractiv pentru tine, ci poate face pe altcineva să zâmbească, chiar dacă are o zi proastă. Așadar, de ce să nu începi și tu ziua cu un zâmbet? Citește în continuare bancul zilei de vineri, 13 ianuarie și află cât costă usturoiul pe o insulă îndepărtată.

Bancul zilei. Bulă și Ștrulă fac afaceri

Viața ar fi mult mai plictisitoare dacă nu am râde și ne-am amuza. Iar bancurile sunt o sursă bună de divertisment, care ne fac să uităm, chiar și pentru câteva minute, de toate grijile cotidiene. Totodată, prin intermediul loc putem socializa și putem preveni depresia, după cum spun chiar specialiştii. Așadar, ai toate motivele să-ți începi ziua cu o stare de bine.

Mai mult, să spunem un banc sau o glumă amuzantă sau să găsim cel mai perfect joc de cuvinte nu este distractiv doar pentru noi, ci poate face și pe altcineva să zâmbească, chiar dacă are o zi proastă.

Ce preț are, de fapt, usturoiul pe o insulă îndepărtată

Pentru că orice zi trebuie întotdeauna înveselită, un banc savuros va fi mereu o alegere perfectă. Fie că preferi bancuri seci sau cu Bulă, bancuri cu blonde sau cu ardeleni și olteni, toate au același scop, acela de a ne descreți frunțile și de a ne aduce zâmbetul pe buze. Iată bancul zilei:

Bancul zilei
Bancul zilei

„Bulă vindea ceapă, iar Strulă vindea ustoroi. Cineva le-a spus că ar putea avea un succes nebun dacă ar vinde unor băştinaşi de pe o insulă îndepărtată.

Bulă se duce primul. Ajunge pe insulă, descărcă ceapa şi se strâng toţi băştinaşii în jurul lui.

– Ce este asta? întreabă unul.

– Ceapă, zice Bulă. E foarte bună, gustă!

Gustă băştinaşul, îi place, se duce la şeful de trib şi-i spune povestea. Vine şeful de trib şi zice:

– Dă-ne ceapa ta şi îţi dăm ce avem noi mai de preţ.

Bulă, bucuros, le dă toată ceapa şi se întoarce încărcat cu lăzi, pline de bijuterii. Se duce şi Strulă, face la fel ca Bulă şi vine iar şeful de trib.

– Dă-ne usturoiul tău şi îti dăm ce avem noi mai de pret.

Strulă, în culmea bucuriei, le dă tot usturoiul. Încarcă lăzile cu comori şi când ajunge în tară, alege una să o desfacă în faţa lui Bulă. După ce desface lada, să leşine: era plină cu ceapă.”

Citește și: Bancul zilei. „Mi-au venit facturile la curent și gaze”. Soluția unui român te va face să râzi cu lacrimi: „Ies mai ieftin”

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...