Bancul despre el care îl amuza teribil pe Nicolae Ceaușescu. ”Toți se tăvăleau pe jos de râs”

Ana Anitoiu 29.11.2020, 18:03

Un banc îl amuza teribil pe Nicolae Ceaușescu. Acesta i-a fost spus în față de Dumitru Dragomir, care a povestit cum a reacționat dictatorul, cu care a luat masa, la Scornicești. Toți oamenii din jurul lor i-au făcut semne să tacă fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Ce banc spus despre el îl amuza teribil pe Nicolae Ceaușescu

Bancul pe care Dumitru Dragomir i l-a spus lui Nicolae Ceaușescu a fost chiar despre dictator. În banc mai sunt menționate două personalități – Kenned și Hruşciov. Cei trei, mâncând, și-au propus să afle ”care-i cea mai curajoasă naţie din lume!”.

”Kennedy i-a spus: «John, aruncă-te în ocean, ia cuţitaşul meu şi să-mi scoţi un rechin pe punte!». John s-a aruncat în ocean, scoate doi rechini pe puncte, iese fără o mână. Hruşciov spune: «Alioşa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta şi să-mi scoţi trei rechini!». Scoate trei rechini pe punte, iese fără două picioare şi fără o mână. Toată lumea «O, ce curaj, o, ce curaj!». Vine Ceauşescu după ce mai trage o ţuică: «Băi Mitică, ia aruncă-te în ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoţi vreun peştişor să nu ne facem de râs cu americanii şi ruşii!». La care ăla zice «Intră, bă, dumneata! Nu vezi că-i apa rece?!». Toată asistenţa :«O, ce curaj, o, ce curaj!”, a fost bancul spus de Dumitru Dragomir.

Cum a reacționat Nicolae Ceaușescu la bancul despre el

Dumitru Dragomir a povestit că toți, inclusiv Nicolae Ceaușescu, au râs de s-au tăvălit la acest banc, chiar dacă înainte de a-l spune, fostul președinte al LPF a fost atenționat prin semne să tacă. ” Tremurau toţi, că le era frică. Toţi îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus”, a spus el.

Totuși, rezultatul bancului a fost unul bun. ”Râdeau de se tăvăleau. Toată lumea zicea că-ţi face, că-ţi drege. Tot ce-au vânat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbajul cu prepeliţe”, a mai spus Dumitru Dragomir despre Nicolae Ceaușescu, care de altfel a fost cel car i-a cerut să-i spună un banc.

Bancul despre el care il amuza teribil pe Nicolae Ceausescu. Toti se tavaleau pe jos de ras
Nicolae Ceausescu

Dumitru Dragomir a apreciat regimul comunist. Ce argumente a dat

În plus, Dumitru Dragomir l-a lăudat pe Nicolae Ceaușescu, enumerând câteva motive pentru care l-a apreciat pe dictator și pentru care a apreciat viața în timpul regimului comunist, care pentru el a fost ”mană cerească”. El a spus că dacă ar fi crescut în capitalism, ar fi rămas la coada vacii, în Bălcești, n-ar mai fi plecat la o școală profesională ce i-a dat îmbrăcăminte, educație și o profesie.

”Toată dezvoltarea din ultimii 25 de ani se datorează celor 25 de ani de comunism de dinainte de Revoluţie. Ceauşescu a făcut aşa: mine, întreprinderi, uzine, combinate chimice, combinate metalurgice, agricultură. Eram cea mai bună ţară din Europa. Tot continentul trăia din grâul şi porumbul produse în Bărăgan”, a mai spus el, conform gsp.ro.

Nicolae Ceaușescu a avut un suflet de artist. Ce poezie ar fi scris

Se pare că Nicolae Ceaușescu a avut un suflet de artist. Dictatorul ar fi scris o poezie dedicată României. Liderul comunist ar fi făcut și greșeli de ortografie. În plus, n-ar fi folosit decât un singur semn de punctuație în versurile sale. Vezi aici cum arată poezia lui Nicolae Ceaușescu!

Poezia pe care ar fi scris-o Nicolae Ceaușescu n-are nici titlu, nici semnătură. Însă, mai mult ca sigur, a fost scrisă de el. Versurile au fost găsite de istoricul Lavinia Betea. De altfel, la scurt timp după ce a ajuns la putere, Tovarășul Suprem a ordonat să-i fie păstrate și factilografiate toate notițele și cugetările, pentru ca nu cumva să se piardă ceva important ce a fost scornit de ”geniul” său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...