Bagaj mai puțin obișnuit, descoperit pe Aeroportul internaţional din Bangkok. Un bărbat transporta 17 animale vii, unele dintre ele extrem de periculoase

Andra Daoud 17.08.2022, 22:20
Bagaj mai puțin obișnuit, descoperit pe Aeroportul internaţional din Bangkok. Un bărbat transporta 17 animale vii, unele dintre ele extrem de periculoase

Un bărbat de origine indiană a intrat în atenția autorităților din aeroport, din cauza bagajului pe care îl transporta. Bărbatul ducea cu el nu mai puțin de 17 animale sălbatice vii în bagaj, unele dintre ele foarte periculoase. Ce specii transporta bărbatul și ce pedeapsă a primit pentru încercarea de a face trafic de animale. Plănuia să zboare cu ele din Thailanda până în India.

Bagaj cu 17 animale vii, descoperit pe aeroportul din Bangkok

Thailanda este cunoscută pentru traficul de specii de animale sălbatice, iar mulți încearcă să facă bani din această activitate ilegală. Animalele ajung de multe ori pe piețe importante din Vietnam sau China, unde sunt folosite în diverse scopuri, dar cel mai adesea pentru medicina tradițională asiatică.

Un bărbat care călătorea cu avionul a încercat să se îmbarce având în bagaj 17 specii de animale sălbatice. Marți seară, serviciul pentru protecția faunei și a florei a descoperit în bagajul bărbatului opt maimuțe marmoset, un fenec, un raton, trei iguane, doi varani și doi pitoni albi, transportați în coșuri de plastic.

Animalele erau ascunse în bagaje sub alimente și au fost descoperite în timpul controlului bagajelor cu raze X. „Autorităţile au arestat un bărbat care încerca să treacă ilegal animale înspre India”, a precizat şeful diviziei, Prasert Sonsatapornkul.

Bagaj mai puțin obisnuit, descoperit pe Aeroportul international din Bangkok. Un barbat transporta 17 animale vii, unele dintre ele extrem de periculoase
Incidentul a avut loc pe aeroportul din Bangkok

Ce s-a întâmplat cu animalele

Bărbatul, pe nume Abilash Annaduri, are 21 de ani și urma să călătorească din Bangkok, spre estul Indiei. Poliția l-a arestat imediat după ce angajații aeroportului au descoperit animalele în bagajul lui. Acuzația care i se aduce este de trafic de specii sălbatice, iar oamenii legii au stabilit că valoarea de piață a animalelor găsite în bagajul lui ajunge la circa 2.700 de dolari.

„Nu am regăsit microcipuri asupra acestor animale, aşa că nu ştim de unde provin”, a precizat Prasert Sonsatapornkul. Acesta a mai subliniat că s-a manifestat o creştere a cazurilor de trafic spre India în ultima perioadă.

Animalele recuperate din bagajul bărbatului au fost trimise la veterinari, pentru a le fi verificată starea de sănătate. Nu mai departe de finalul lunii iunie, doi cetățeni indieni au fost arestați pe același aeroport în timp ce încercau să ajungă în Chennai cu peste 100 de animale vii în bagaje, dintre care 35 de țestoase și 50 de cameleoni.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe