Bacteria aceasta poate fi luată chiar din camera de hotel. Şi românii care ajung în Grecia se pot îmbolnăvi

Badea Violeta 31.05.2022, 16:07
Bacteria aceasta poate fi luată chiar din camera de hotel. Şi românii care ajung în Grecia se pot îmbolnăvi

Anunț important pentru românii care intenționează să-și petreacă vacanța de vară în Grecia! Medicii trag un semnal de alarmă după ce s-a aflat că o femeie de 70 de ani din Marea Britanie a murit din cauza unei infecții pe care a contactat-o în timp ce se afla în Republica Dominicană pentru câteva zile de relaxare. Bacteria poate fi luată și din staţiunile elene!

Semnal de alarmă tras de medici. Bacteria foarte periculoasă care se poate ascunde în camera de hotel

Soarele arzător ne duce cu gândul la vacanță, însă anul acesta trebuie să avem mare grijă la un detaliu. Deși coronavirul nu mai reprezintă o amenințare reală, o altă bacterie deja face ravagii în hoteluri.

Conform, oamenilor de știință două treimi dintre unitățile de cazare din destinații precum Grecia, Insulele Canare și Maroc riscă să răspândească infecția cumplită. Aceasta poartă numele de legionella sau boala legionarilor și se ascunde în apa stagnantă.

Medicii au transmis avertismentul după ce s-a descoperit că o femeie, în vârstă de 70 de ani, din Regatul Unit al Marii Britanii a decedat din cauza acestei infecții nemiloase. Victima ar fi contactat bacteria chiar în timp ce se afla în vacanță în Republica Dominicană.

Femeia a prezentat simptome de boală, greață, vărsături și diaree, la scurt timp după ce a făcut duș în camera de hotel. Ulterior, aceasta a făcut pneumonie și a fost transportată la spital, însă cadrele medicale nu au mai putut să-i salveze viața.

Bacteria periculoasa care se poate ascunde chiar in camera de hotel
Bacteria periculoasa care se poate ascunde chiar in camera de hotel

Cum putem contacta bacteria legionella

În urma analizelor efectuate de specialiști, bacteria legionella se găsește în clădirile mari cum ar fi hotelurile și blocurile de birouri, fiindcă în acele locuri nivelul de umiditate este ridicat.

Aceasta se reproduce în zonele cu climă caldă, astfel că turiștii riscă să o contacteze direct din camerele de hotel, din dușuri sau piscine. De asemenea, unitățile care beneficiază de aer condiționat sunt locuri extrem de periculoase.

Specialiștii explică că aceste aparate acumulează apă caldă, stagnantă, care se dispersează sub formă de picături în aer, care sunt apoi inhalate.a

Se pare că pandemia de coronavirus a ajutat la apariția acestei bacterii, fiindcă anumite stațiuni au deschis recent anumite camere de hotel și bacteria a avut timp suficient să se dezvolte.

Pentru a ne feri de această bacterie trebuie să pornim dușurile de la hotel sau de la apartament imediat ce ne-am cazat acolo, mai ales dacă nu a fost folosit de câteva zile, explică microbiologul Dr. Tom Makin, consilier independent al hotelurilor și stațiunilor în ceea ce privește controlul legionellei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...