Bacău: S-a făcut dreptate. A fost trimis în judecată cel care a împușcat mortal un bărbat într-o scară de bloc

Daniela Alexandru, Mihai Cheleș 09.02.2021, 16:57
Bacău: S-a făcut dreptate. A fost trimis în judecată cel care a împușcat mortal un bărbat într-o scară de bloc

A împușcat mortal un bărbat într-o scară de bloc. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au trimis în judecată bărbatul, care în martie 2020, ar fi împușcat mortal un alt bărbat într-o scară de bloc. Se pare că bărbatul își procurase arma ilegal din Bulgaria, iar după comiterea crimei acesta a reușit să fugă în Franța, unde a fost prins două luni mai târziu. Individul este acuzat de omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi uz de armă fără drept.

Bărbat împușcat mortal într-o scară de bloc

Crima care a îngrozit Bacăul, anul trecut, când un bărbat ar fi împușcat într-o scară de bloc un alt bărbat, după care l-ar fi și tâlhărit se apropie de pedepsirea vinovatului. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus trimiterea în judecată a suspectului, acuzându-l de mai multe infracțiuni grave, precum omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi uz de armă fără drept.

La data de 09.03.2020 inculpatul s-a deplasat pe raza municipiului Bacău unde, în jurul orelor 20:30-20:34, în timp ce se afla la parterul blocului nr. 47, pe str. Alecu Russo, în incinta scării, a ucis o persoană de sex masculin, prin executarea mai multor focuri de armă. La comiterea faptei inculpatul a folosit un pistol Makarov de calibrul 9 mm procurat anterior fără respectarea dispoziţiilor legale din Bulgaria, arma fiind introdusă în mod fraudulos pe teritoriul României. În aceeaşi împrejurare, inculpatul i-a sustras victimei mai multe bunuri, respectiv: 2 telefoane mobile, un laptop, un portmoneu conţinând diverse acte şi valori precum şi cheile autoturismului personal, au transmis, astăzi, procurorii.

Barbat impuscat mortal

Tânărul ucis avusese și el probleme cu legea

Tot procurorii spun că inculpatul ar fi părăsit țara la câteva zile de la comiterea crimei, la volanului unui autoturism cu destinația Franța. Autoritățile l-au depistat, în baza unui mandat european de arestare, la două luni distanță, pe 27 mai 2020.

Tânărul omorât în scara de bloc nu era nici el străin de problemele cu legea. El fusese trimis în fața judecătorilor la începutul anului 2019, după ce a spart conturi bancare furând aproximativ 100.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI