Bacalaureat 2022, evaluarea competențelor digitale. Cum se desfășoară a doua probă a examenului

Badea Violeta 09.06.2022, 11:29
Bacalaureat 2022, evaluarea competențelor digitale. Cum se desfășoară a doua probă a examenului

Emoții uriașe pentru absolvenții claselor a-XII-a. În această perioadă, elevii susțin examenul de Bacalaureat 2022. În prima zi a săptămânii, mai exact pe data de 6 iunie, s-a susținut proba orală la limba română, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. Joi și vineri se desfășoară evaluarea competențelor digitale.

Probele de competențe digitale, în plină desfășurare

După ce luni, 6 iunie, s-a susținut prima probă orală la limba română, examenul de Bacalaureat 2022 continuă azi și mâine, 9 și 10 iunie, cu evaluarea competențelor digitale.

Această probă va stabili, pe baza unui punctaj, nivelul de competență al elevilor de clasa a-XII-a: începător, mediu, avansat sau experimentat.

Candidații vor susține evaluarea competențelor digitale în sălile de informatică din unitățile de învățământ. Pentru desfășurarea probei se va pune la dispoziție un număr suficient de calculatoare, inclusiv calculatoare de rezervă.

Dispozitivele vor fi echipate cu tot ce este nevoie pentru susținerea probei. Așadar, fiecare calculator va avea monitor, mouse și tastatură. Mai mult decât atât, în prima parte a probei, toate dispozitivele vor fi conectate la internet.

În plus, acestea vor avea un sistem de operare și un driver de imprimantă instalat, dar și diverse aplicații extrem de utile absolvenților pentru a rezolva cerințele.

Probe competente digitale
Probe competente digitale

Proba va fi împărțită în două etape

Prima probă începe la ora 13:00 și durează doar 15 minute. Toate calculatoarele au internet. Se desigilează plicul cu Fișa „a” și se împarte candidațiilor.

A doua probă se va susține fără conexiune la internet. Se desigilează plicul cu Fișa „b” și se împarte candidațiilor. Aceștia vor avea la dispoziție 75 de minute pentru a rezolva cerințele.

Elevii vor semna și un proces verbal în care vor preciza dimensiunea totală pe disc (octeți), apoi îl vor înmâna directorului de examen. În situația în care se va întrerupe conexiunea la interent, candidații vor primi încă 15 minute în plus pentru rezolvarea cerințelor.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de vară

  • 23 – 27 mai 2022 – Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 – 8 iunie 2022 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 – 9 iunie 2022 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 – 10 iunie 2022 – Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022 – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022 – Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022 – Afișarea rezultatelor finale
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...