A fost ultima zi cu emoții pentru absolvenții de clasa a XII-a, în ceea ce privește subiectele, căci examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, s-a încheiat astăzi cu cea de-a treia probă, cea la alegere a profilului și specializării. Printre disciplinele dintre care au avut de ales candidații care au terminat studiile liceale la profilul uman se numără și Filosofia. Află, în continuare, cum se rezolvau subiectele la această ultimă probă scrisă și consultă baremul.
Miercuri, 18 august, a avut loc proba la alegere a profilului și specializării în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021, la care s-au înscris apriximativ 39.000 de candidați. Dintre aceștia, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021, iar aproximativ 14.000 de elevi sunt din promoțiile anterioare, potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene.
Examenul s-a încheiat astăzi cu cea de-a treia probă scrisă, celelalte probe de competențe urmând să fie echivalate. Pentru absolvenții de clasa a XII-a de la profilul uman, specializarea filologie și științe sociale, una dintre opțiuni a fost proba la filosofie. Examenul a fost împărțit în trei subiecte, fiecare având câte 30 de puncte.
Timpul destinat elaborării lucrării scrise a fost de 3 ore (180 de minute), din momentul distribuirii foilor de examen tuturor candidaților. Subiectele vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, iar după ora 15:00 va fi afișat și baremul de corectare, pe care-l veți putea consulta și pe Impact.ro.
Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Potrivit regulilor prezentate de MEC, după cum s-a întâmplat și la sesiunea din vară, elevilor le-a fost interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea cerințelor.
Citește și: Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Cum se rezolvau subiectele la Informatică și care este baremul
Se echivalează:
Absolvenții de liceu care nu au reușit sa se prezinte sau să promoveze examenul de Bacalaureat 2021 în prima sesiune, sesiunea de vară, au mai avut o șansă acum, în sesiunea august-septembrie.
UPDATE: A fost afișat baremul de corectare pentru proba la Filosofie. Iată cum se rezolvau subiectele
În ceea ce privește gradul de dificultate al subiectelor la Filosofie, așa cum se întâmplă an de an, fie că vorbim despre sesiunea de vară sau cea de toamnă, părerile sunt împărțite. În timp ce pentru unii cerințele au fost cât se poate de clare și de ușoare, pentru alții, mai puțin pregătiți, subiectele au fost grele.
De îndată ce baremul la Filosofie va fi publicat pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, acesta va putea fi consultat și aici, pentru a afla cum se rezolvau, de fapt, subiectele.
Examenul de Bacalaureat 2021 a debutat luni, 16 august, cu proba la limba și literatura română, urmând ca marți, 17 august, elevii să susțină proba oligatorie a profilului (matematică sau istorie). Miercuri, 18 august, candidații au susținut ultima probă în cadrul examenului de BAC, proba la alegere a profilului și specializării. Elevii au avut de ales între următoarele discipline: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Primele rezultate în cadrul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie vor fi afișate pe 31 august, iar cele finale, după contestații, pe 3 septembrie.