Bacalaureat 2020. Probele care se anulează anul acesta. Anunț de la Guvern

Redacția IMPACT 14.05.2020, 18:59
Bacalaureat 2020. Probele care se anulează anul acesta. Anunț de la Guvern

Un anunț recent venit din partea Guvernului arată legislația examenului de Bacalaureat a fost modificată. Ce se schimbă la examenul din acest an și ce trebuie să știe elevii?

Sesiunea de Bacalaureat din acest an suferă modificări

Probele orale de la Examenul de Bacalaureat susținut anul acesta se anulează, potrivit unui anunț venit din partea Cabinetului condus de Ludovic Orban. Măsura a fost adoptată în Ordonanța de Urgență de joi, din ședința Executivului.

Probele orale, care testau competențele elevilor vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute în urma unor examene specifice, a declarat pentru Profit.ro vicepremierul Raluca Turcan.

Examenele la care ar fi trebuit să fie supuși elevii din clasele a 12-a erau programate în perioada 9-19 iunie. Inițial, potrivit unei hotărâri anterioare, probele orale de competență lingvistică erau planificate să aibă loc după cele scrise, potrivit unei declarații făcute de Monica Anisie, pe 7 mai, scrie Liberatea.

„Vom avea o modificare în privinţa examenului de bacalaureat. Vom susţine întâi probele scrise, începând cu 22 iunie, apoi probele de competenţe”, spune Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Tot joi, în aceeași ordonanță este reglementată și deplasarea gratuită a elevilor către și dinspre școala în care învață. Acestu lucru se va putea realiza atât cu transportul public în comun, cât și cu alte mijloace de transport, cum ar fi trenul. Măsura a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, la sfârșitul ședinței de guvern de joi.

“În Educație astăzi am făcut un pas extrem de important pe o problemă despre care au vorbit guverne la rând, dar pe care niciun guvern nu a realizat-o până la Guvernul Orban. Vorbim despre transportul gratuit pentru elevi.

Astăzi, prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licenței de traseu în cazul transportului interjudețean.

În felul acesta, sute de mii de copii care până acum erau văduviți de un drept fundamental, și anume de educație gratuită de calitate dar și de siguranță a vieții personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban”, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe