Bacalaureat 2020. Noi măsuri anunțate pentru elevi. Cum se va desfășura anul acesta examenul

Luiza Moldovan 22.05.2020, 15:01

Pandemia de Covid e cea care face regulile anul acesta la Bacalaureat și, de altfel, la toate examenele care se vor susține. Tot ce se întâmplă va trebui să țină cont de regulile de distanțare socială și de igienă.

Cum are să se țină Bacalaureatul anul acesta

Elevilor le va fi greu anul acesta la Bacalaureat. Asta pentru că, în ciuda faptului că școala a continuat online, toată lumea, și elevi, și profesori, deopotrivă a căzut de acord că școala online nu e la fel de eficientă ca școala așa cum o știm cu toții (asta chiar în condițiile în care școala, așa cum o știm, are multe breșe criticabile).

Elevii și-au întrerupt meditațiile, iar lipsa pregătirii substanțiale își va spune cuvântul.

În clase, elevii vor sta nu mai mult de 10, iar distanța dintre ei va fi de doi metri, așa cum cer toate regulile distanțării sociale. Copiii va trebui să scrie cu masca pe față și cu mănuși. Timp de trei ore, cât va dura fiecare examen, aceștia nu vor avea voie să-și dea masca jos de pe față, iar asta se va întâmpla în clase care nu vor fi dotate cu aparate de aer condiționat.

Reguli stricte de distanțare socială la examenul de Bac
Reguli stricte de distanțare socială la examenul de Bac

 

Datele examenelor

Examenul de limba și literatura română se va da pe 22 iunie. A doua probă va avea loc pe 23 iunie. Pe 24 iunie va avea loc examenul la disciplina obligatorie a profilului.

“Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditațiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac. O să fie un rezultat foarte slab la Bac anul ăasta. Foarte slab”, spune Andreea, o elevă de clasa a XII-a.

“Sunt și alții care se chinuie și nu pricep, nu înțeleg. Am o colegă care se chinuie să învețe și nu înțelege exact ce a făcut acolo. Lecția este video, de pe net. Degeaba se chinuie să facă dacă nu înțelege”, continuă ea.

Și cu lecții făcute brambura, și cu mască pe față timp de trei ore și cu mănuși pe mâini, care, probabil, c-or să alunece pe stilou, e de așteptat ca rezultatele de anul ăsta să nu fie dintre cele mai fericite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI