Bacalaureat 2020. Detaliul care i-a atras atenția lui CTP la subiectele din prima sesiune

Detaliul care i-a atras atenția lui CTP la subiectele din prima sesiune de Bacalaureat a fost prezentat chiar de către gazetar. Totodată, rezultatele așteptate cu sufletul la gură de către elevi și părinți, dar și de către profesori, au fost publicate marți, pe 30 iunie, în urmă cu puțin timp.

Bacalaureat 2020. Detaliul care i-a atras atenția lui CTP la subiectele din prima sesiune

Cristian Tudor Popescu a comentat subiectele din prima sesiune de Bacalaureat, pentru proba de Matematică. Cunoscutul gazetar a rezovat chiar setul de subiecte pe care, la rândul lor, și elevii le-au avut în față, când s-au înscris în sesiunea din 2020. Totodată, a fost vorba despre un detaliu în modul în care putea fi rezolvată una dintre cerințe. Jurnalistul CTP a făcut mențiunile înainte de afișarea rezultatelor, marți. Elevii pot depune, după ora 16:00, tot pe 30 iunie, contestațiile dacă au nemulțumiri legate de modul în care au fost punctați.

Bacalaureat 2020. Detaliul care i-a atras atenția lui CTP la subiectele din prima sesiune

CTP a rezolvat subiectele pentru proba de Matematica de la BAC 2020 (sursă foto dreapta: republica.ro)

“Între subiectele Mate-Info de la Bacalaureatul ale cărui rezultate se dau astăzi, mi-a atras atenția o chestiune de rigoare. La subiectul al II-lea, problema 1, punctul c), soluția nu mi se pare riguroasă. Într-adevăr, dacă a=0 sau a=1 toate elementele matricii inverse A la puterea -1 sunt numere întregi. Dar ar mai putea exista și alte valori întregi ale lui a care să verifice condiția aceasta? Răspunsul este NU, însă trebuie demonstrat riguros.

Cu alte cuvinte, soluția oficială din barem demonstrează că A la puterea -1 are numai elemente din Z dacă a=0 sau a=1. Ar fi trebuit demonstrat că asta se întâmplă dacă și numai dacă a=0 sau a=1. Ceea ce am și făcut în continuare.”, a transmis CTP, prin intermediul unei postări pe republica.ro.

Sesiunea de Bacalaureat din pandemie a fost însă una în care elevii au obținut cele mai multe medii de 10 curat, din ultimii ani. Mai exact, au fost 233 astfel de medii acordate elevilor români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI