Bacalaureat 2019: examenul se încheie astăzi cu ultima probă, cea la alegere: ce subiecte au primit elevii

Claudiu Surmei 04.07.2019, 11:28
Bacalaureat 2019: examenul se încheie astăzi cu ultima probă, cea la alegere: ce subiecte au primit elevii

Elevii care au absolvit liceul au susținut joi, 4 iulie, ultima probă a examenului de Bacalaureat din acest an, cea la alegere. Elevii au avut de ales din 11 materii disponibile.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 se încheie joi, 4 iulie. Elevii care au absolvit liceul au susținut proba la alegere a profilului. Printre materiile la care puteau fi susținute examene sunt geografie, fizică, chimie sau filosofie.

Media aritmetică se calculează în funcție de notele obținute la fiecare probă, adică Ma = ( a+b )/2. În cazul examenului de Bacalaureat, ce conține trei probe scrise, se va calcula astfel: (a+b+c)/2.

Bacalaureat 2019: ce subiecte au primit elevii la proba la alegere

Incidente la Bacalaureat 2019. Mai mulți elevi, eliminați din sala de examen. Un băiat a dat examen din spital
Instrumentele de scris sunt singurele obiecte pe care le pot avea elevii la examen

În cazul probei la geografie, de exemplu, subiectele redactate de comisia specială a Ministerului Educației a avut în vedere mai multe criterii în funcție de care au fost alese subiectele:

  • să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS
  • să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, abstractizare și generalizare din partea candidaților
  • să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conținutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competențelor prevăzute în aceste programe
  • să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore

Toate probele scrise au început la ora 9:00 dimineața, dar elevii au fost obligați să fie în sala de examen până la ora 8:30. Accesul în sălile de examen s-a făcut doar cu buletinul, iar elevii nu au avut voie să aibă asupra lor alte subiecte în afară de instrumentele de scris.

Orice alte obiect, precum ghiozdan, geantă, telefon etc. sunt interzise. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, zi în care se pot depune și contestațiile. Între 9 și 12 iulie se rezolvă contestațiile, iar în 13 iulie se afișează rezultatele finale. 

Cine nu reușește să promoveze examenul de Bacalaureat, mai are o șansă la a doua sesiune, care debutează în 21 august, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Urmăriți Impact.ro și pe