Avionul „apocalipsei” a fost observat pe cerul Rusiei. Vladimir Putin, avertisment pentru Occident

Badea Violeta 03.05.2022, 21:00
Avionul „apocalipsei” a fost observat pe cerul Rusiei. Vladimir Putin, avertisment pentru Occident

Avionul special „Doomsday” al lui Vladimir Putin a fost observat pe cerul Rusiei. Este vorba despre Ilyushin Il-80, o aeronavă cu echipament strategic de urgență încorporat, care îi va permite liderului de la Kremlin să continue să-și conducă țara în cazul în care ar izbucni un război nuclear. Numeroase zboruri au fost văzute în apropierea Moscovei, în contextul în care există bănuieli că se vor folosi arme atomice în Ucraina.

Avionul „apocalipsei” al lui Vladimir Putin, văzut deasupra Moscovei

Avionul de comandă și control „Doomsday” al lui Vladimir Putin, Ilyushin Il-80, a fost observat în timp ce zbura la joasă înălțime deasupra periferiei Moscovei, în contextul în care crește îngrijorarea că rușii ar putea apăsa butonul și declanșa un război nuclear.

Imaginile înfricoșătoare arată cum Ilyushin Il-80 trece cu puțin deasupra periferiei orașului, pe fondul tensiunilor legate de faptul că se va apela la arme atomice din cauza conflictului din Ucraina.

Deși totul pare a fi un avertisment pentru Occident, oficialii ruși neagă. Aceștia susțin că aeronava este implicată în repetiții, deoarece va fi prezentă la parada anuală de Ziua Victoriei de luni, 9 mai, care va avea loc în Piața Roșie.

Precizăm, totuşi, că uriașul avion din epoca sovietică, cunoscut și sub numele de „Kremlinul zburător”, nu a mai fost văzut la o comemorare a Zilei Victoriei din anul 2010.

Evenimentul amintește de înfrângerea lui Hitler și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Așadar, reapariția aeronavei pare a fi un semn că Putin dorește să trimită un mesaj de avertizare Occidentului.

Avionul Apocalipsei
Avionul Apocalipsei

Opt avioane MiG vor zbura sub forma literei „Z”

Pe data de 9 mai, atunci când va avea loc parada, aeronava va fi escortată de două MiG-29 în timp ce zboară jos deasupra Catedralei Sf. Vasile.

Pentru a demonstra că Rusia este pregătită din punct de vedere nuclear, portavioanele de rachete strategice Tu-95MS și Tu-160 vor face parte din zbor. De asemenea, un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 vor fi expuse.

În plus, ministerul rus al Apărării a confirmat că opt avioane MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul militarilor ruși care participă la o operațiune militară specială în Ucraina. Criticii văd semnul „Z” ca fiind asemănător cu svastica din Germania nazistă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...