Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Buzău. Bucăți din aparatul de zbor, găsite într-o zonă greu accesibilă

Redacția IMPACT 15.05.2019, 16:53
Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Buzău. Bucăți din aparatul de zbor, găsite într-o zonă greu accesibilă

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău, în zona Nehoiu, cel mai probabil în apropiere de Barajul Siriu. Prefectura anunță că la locul accidentului au fost găsite trupurile a două persoane decedate. Echipajele de salvare și intervenție rapidă din Buzău au intrat în alertă. Semnalul a fost dat la numărul unic de urgență 112, apelat de un localnic care anunța posibila prăbușire a unui aparat de zbor. Bărbatul a spus că ar fi găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Reprezentanții Prefecturii Buzău spun că în zonă nu era programat niciun zbor de survol și că această variantă este confirmată de autoritățile aeronautice.

Avion prăbușit la Buzău în timpul furtunilor

Vremea este extrem de nefavorabilă pentru efectuarea de zboruri în județul Buzău. Ploile abundente au continuat și în cursul zilei. Polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță au pornit spre zona indicată de martor în timpul apelului la 112. Sesizarea a fost înregistrată în jurul orei 15.30 iar bărbatul a spus că a identificat o aripă ce pare a fi dintr-un avion de mici dimensiuni.

 „A zis că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie.” ISU Buzău

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a confirmat în cursul după-amiezei de miercuri că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Baraj Siriu.

Urmăriți Impact.ro și pe