Avertizare meteo pentru toată România. Fenomenul care lovește în plină forță sâmbătă

Badea Violeta 28.05.2022, 11:38
Avertizare meteo pentru toată România. Fenomenul care lovește în plină forță sâmbătă

Zilele frumoase și însorite din acest sfârșit de mai sunt pe cale să se termine. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat un fenomen care va lovi țara noastră chiar astăzi, 28 mai. Potrivit acestora, vremea se va răci în următoarele ore, iar precipitaţiile îşi vor face simţite prezenţa în majoritatea regiunilor.

Avertizare de la meteorologii ANM. Ce fenomen periculos va pune stăpânire pe România

Meteorologii ANM au emis astăzi, 28 mai, un cod galben și unul portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toate zonele țării. Avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică este valabilă începând de sâmbătă, 28 mai, ora 12:00, și până luni, 30 mai, ora 10:00.

În nord, în județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț, vor exista ploi puternice însoțite de descărăcri electrice și vijelii.

În intervalul menționat mai sus, vremea se va răcori și în regiunile sudice, sudestice și centrale. În aceste zone,instabilitatea atmosferică se va manifesta, de asemenea, prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii.

Vântul va avea viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h. Pe arii restrânse, specialiștii ANM anunță și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Vremea rea pune stapanire pe Romania
Vremea rea pune stapanire pe Romania

Cod portocaliu de vreme rea în partea de sud a României

Tot astăzi, meteorologii ANM au emis un cod portocaliu, valabil pentru nordul și vestul țării. Avertizarea meteo va fi valabilă începând cu ziua de sâmbătă, 28 mai, ora 12:00, și până pe data de 30 mai, ora 10:00.

Potrivit datelor furnizate de experții ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali. În aceste zone sunt anunțate precipitații. Potrivit estimărilor, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp. De asemenea, sunt semnalate și vijelii cu viteze de 75…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice.

Prognoza meteo sâmbătă, 28 mai 2022. Cum va fi vremea în București

În București, meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, însă cerul va fi mai mult noros. Valoarea maximă va ajunge la 29 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de 15 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat.

Cel mai cald va fi astăzi în Timișoara, unde temperatura va ajunge până la 32 de grade Celsius și sunt slabe șanse să apară precipitații însemnate cantitativ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...