Avertizare meteo de ultimă oră. România, afectată de ninsori şi viscol în următoarele zile

Stan Filon 26.01.2021, 15:17
Avertizare meteo de ultimă oră. România, afectată de ninsori şi viscol în următoarele zile

Revin ninsorile și vremea rea! Meteorologii au emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare de ninsori şi intensificări ale vântului! Avertizarea meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologilor este valabilă până joi dimineaţă!

Cod galben de ninsoare în nouă județe, plus Capitala. Se întețește și vântul

Astfel, sub avertizarea ANM se află regiuni precum Muntenia, Dobrogea dar și o bună parte din Moldova. Nici zona montană nu este scutită de ninsori și vreme rea. Astfel, în aceste regiuni va ninge, în general moderat cantitativ. De marţi seară până miercuri, la ora 23.00, va fi chiar cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Potrivit ANM, de marţi seară, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

Cod galben de ninsoare in noua judete, plus Capitala. Se inteteste si vantul
Cod galben de ninsoare in noua judete, plus Capitala. Se inteteste si vantul

Lapovița se va transforma în ninsoare

”În regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată”, au transmis meteorologii.

Potrivit meteorologilor, de marţi seară de la ora 23.00, până miercuri la aceeaşi oră, nouă județe, plus Capitala, se află sub avertizare cod galben.

”Local, în jumătatea de sud-est a ţării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii”, au mai precizat meteorologii.

Cum va fi vremea iarna aceasta în toată Europa

Dar cum va fi vremea în continuare, iarna aceasta? Ei bine, specialiștii anunță o iarnă mai caldă față de normal pentru toată Europa. Pentru sudul și estul continentului, inclusiv România, sunt estimate intervale cu furtuni generate de activitatea ciclonică din Marea Mediterană.

Progresia lentă a acestora va duce la un risc crescut de inundații, mai ales în nordul Italiei și în Balcanii de Vest. Specialiștii spun că nu sunt excluse și câteva pătrunderi de aer mai rece, însoțite de episoade cu vreme de iarnă cu viscol și ninsori, în lunile ianuarie și februarie.

”Unele dintre marile orașe din Europa ar putea fi lovite de furtuni în această iarnă. Vorbim despre Lisabona, Madrid și Barcelona, Nisa, Roma, Atena și București”, potrivit meteorologilor AccuWeather.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...