Avertizare meteo de ultima oră. Ce se va întâmpla cu vremea întrece orice imaginație

Cristian Cojocaru 29.01.2021, 14:32
Avertizare meteo de ultima oră. Ce se va întâmpla cu vremea întrece orice imaginație

Meteorologii au lansat o nouă avertizare meteo de ultima oră. Informațiile cu care vin cei de la ANM întrec orice imaginație. Cetățenii trebuie să fie pregătiți, fiind emisă o avertizare specială pentru București dar și mai multe zone ale țării.

ANM vine cu o avertizare meteo de ultima oră

Potrivit datelor furnizate de către cei de la ANM, la nivelul întregii țări se vor prezenta schimbări de vreme care cosnta în lapoviță, polei și vânt puternic. Avertizarea este valabilă începând de astăzi până mâine, 30.01.2021 la ora 10:00. Fluctuațiile de temperatură și vreme pun oamenii în dificultate.

Dacă anterior fusese anunțat un cod galben de ninsori și viscol, în weekend, vremea ne-a suprins cu temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului. Iată că nu au trecut prea multe zile, iar jocul de ping-pong al vremii ne pregătește un sfârșit de săptămână cu o atmosferă de iarnă, la polul opus față de weekend-ul trecut.

Așadar, vremea ne ”lovește” iarăși cu temperaturi cu valori negative și cu avertismente de vreme rea. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de astăzi la ora 18:00 și până mâine dimineață, vremea se va prezenta cu precipitații mixte, polei și vânt la nivelul întregii țări.

Vremea se va prezenta cu precipitații mixte, polei și vânt la nivelul întregii țări 
Vremea se va prezenta cu precipitații mixte, polei și vânt la nivelul întregii țări

Atenționare specială în București

Specialiștii menționează că în intervalul indicat, majoritatea regiunilor se vor confrunta cu ploi abundente și lapoviță. În ventrul, sudul și estul țărri dar și la munte, vor exista inclusiv depuneri de polei din cauza ploilor, lucru întâlnit la altitudinile mai mici de 1.400 metri. În schimb la altiudini de peste 1.700 de metri, vântul va cunoaște intensificări cu rafale de 60-70 km/h precum și ninsoare.

Meteorologii mai anunță faptul că până dimineață, cantitățile de apă căzute vor depăși în anumite zone, 15-20 l/mp, predominant în Carpații Occidentali dar și în nordul Carpaților Orientali. Lucrurile nu se opresc aici și chiar după ce intervalul menționat de speciliști va fi trecut, vremea nu va cunoaște o îmbunătățire. Astfel, în timpul serii și al nopții de duminică, 31 ianuarie 2021, în zonele centrale, sudul și estul țării, mai ales la munte, vor fi întâlnite precipitații mixte și viscol.

Capitala nu este ferită de aceste schimbări meteorologice, astfel că ANM a emis o prognoză specială pentru București. Această averizare va fi valabilă până mâine dimineață și cetățenii se vor confrunta cu lapoviță și polei. Temperatura va fi cuprinsă între minus 2 grade și 0 grade. Cerul va prezenta înnorări și spre sfârșitul nopții, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță, favorizând depunderile de polei. Vântul va sufla în general slab.

Urmăriți Impact.ro și pe