Avertizare de călătorie pentru Grecia: MAE, anunț important pentru turiștii de acolo

Alexandru Ioanid 31.08.2019, 14:23
Avertizare de călătorie pentru Grecia: MAE, anunț important pentru turiștii de acolo

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o nouă avertizare de călătorie pentru Grecia. Anunțul îi vizează pe toți cei care se află în statul elen sau se pregătesc să tranziteze țara în următoarea perioadă.

Ministerul Afacerilor Externe de la București avertizează în legătură cu noi fenomene extreme în Grecia. Potrivit MAE, riscul incendiilor de vegetație se menține ridicat, așadar turiștii care se află acolo sunt sfătuiți să fie prudenți.

Sâmbătă, 31 august, în mai multe zone din statul elen există riscul izbucnirii unor incendii de vegetație.

Avertizarea e bazată pe prognozele făcute de specialiștii din Grecia.

Care sunt zonele din Grecia vizate de atenționarea de călătorie

incendii grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează că temperaturile din Greciasunt ridicate și sunt intensificări de vânt. În aceste condiții, MAE arată că, în Republica Elenă, Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează că se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5) pentru 31 august, pe fondul temperaturilor ridicate și al intensificărilor de vânt.

Sunt vizate mai multe zone, potrivit specialiștilor: printre acestea se numără Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Lakonia, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076.

Ministerul de Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situații de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și amintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Nu este pentru prima dată când MAE transmite astfel de avertizări în această vară.

Urmăriți Impact.ro și pe