Avertizare cod galben de ceață și polei pentru mai multe județe din România. ANM a emis alerta de ultimă oră

Beatrice Dumitru, Ana Anitoiu 03.12.2022, 10:30
Avertizare cod galben de ceață și polei pentru mai multe județe din România. ANM a emis alerta de ultimă oră

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 3 decembrie 2022. Iată cum e vremea în România și care sunt previziunile pentru această zi. De asemenea, ANM a emis vineri seară o avertizare Cod galben de ceață și ghețuș pentru mai multe localități din trei județe din țară. de asemenea,

Cod galben de ceață și polei, în România

Update sâmbătă, 3 decembrie, ora 10:30. ANM a emis noi Coduri galbene de ceață și polei, valabile în unele zone din țară. Meteorologii a anunțat că sâmbătă, în intervalul rar 09:00 – 11:00, vor fi temporar burnițe și ploi slabe, care izolat vor depune polei, în zona joasă din județul Neamț.

Tot sâmbătă, între orele 10:00 și 12:00, este valabil un Cod galben în județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Săvădisla, Cășeiu, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Chinteni, Călărași, Sânpaul, Petreștii de Jos, Dăbâca, Săndulești, Ciurila, Tureni, Ploscoș.

„Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, a transmis ANM.

Localitățile pentru care a fost emis Cod galben de ceață și ghețuș

Administrației Naționale de Meteorologie a emis Cod galben de ceață și ghețuș în mai multe localițăti, iar în aceste zone se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, care, în funcție de condițiile locale, va determina formarea ghețușului.

Potrivit ANM, din județul Argeș sunt vizate localitățile Câmpulung, Curtea de Argeș, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Mihăești, Corbeni, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Corbi, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Poienarii de Muscel, Tigveni, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Șuici, Domnești, Cetățeni, Valea Danului, Vlădești, Bughea de Jos, Vulturești, Valea Iașului, Davidești, Cepari, Boteni, Brăduleț, Mioarele, Hârtiești, Cicănești.

În județul Prahova sunt sub avertizare localitățile Câmpina, Băicoi, Breaza, Filipeștii de Pădure, Brebu, Florești, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Măgureni, Scorțeni, Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Cocorăștii Mislii, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Cosminele, Talea, iar în Dâmbovița localitățile Moreni, Pucioasa, Fieni, Voinești, Tătărani, Bezdead, Valea Lungă, Buciumeni, Vulcana-Pandele, Doicești, Runcu, Glodeni, Ocnița, Brănești, Iedera, Cândești, Văleni-Dâmbovița, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Pietrari, Vișinești, Bărbulețu, Moțăieni, Pucheni, Vârfuri, Râu Alb.

Avertizare cod galben de ceață și ghețuș pentru mai multe județe din România. ANM a emis alerta de ultimă oră
Cod galben pentru ceață în mai multe localități.

Vremea pentru sâmbătă, 3 decembrie 2022

ANM a emis și prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 3 decemnrie 2022. Temperaturile se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a țării, mai puțin în zonele vestice și nord-vestice.

Valorile termice vor fi în creștere în cele mai multe zone ale țării, cu precădere în vestul și nord-vestul României. De asemenea, vremea se va menține închisă în sud și est, iar pe alocuri se vor înregistra precipitații de scurtă durată, dar și condiții de ceață. Cerul o să fie variabil în restul teritoriului, cu unele înnorări în dimineața și noaptea.

Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 11 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa -5 și 5 grade Celsius.

Se vor înregistra precipitații mixte la munte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar noaptea și la altitudini mari în Carpații Meridionali.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...