Avertizare ANM cod galben în România. Vremea rea îngreunează traficul rutier din șase județe

Badea Violeta 23.11.2022, 09:36
Avertizare ANM cod galben în România. Vremea rea îngreunează traficul rutier din șase județe

Atenție, șoferi! Circulația rutieră este îngreunată, miercuri dimineață, pe mai multe șosele din România. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, pe data de 23 noiembrie, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă densă, chiciură şi gheţuş în şase judeţe din țară. Vezi unde s-au semnalat probleme în trafic!

Vremea rea creează disconfort pe șosele

Centrului Infotrafic anunță că traficul este îngreunat, miercuri dimineață, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Neamț, Buzău, Iași și Suceava, unde este semnalată ceață.

De asemenea, lucrurile nu stau foarte bine nici în județele Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Olt, Timiș, Vâlcea, Vrancea și în București.

În aceste zone plouă și se circulă în condițiile unui carosabil umed. Totodată, autoritățile informează că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea este semnalată ploaie, carosabilul este umed,dar vizibilitatea este una bună.

În ceea ce privește circulația pe autostrăzile A1 București-Pitești și A3 București-Ploiești, veștile sunt ceva mai bune. Se pare ca acolo nu sunt condiții de ploaie, carosabilul este parțial uscat, iar vizibilitatea este foarte bună.

Citește și Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie!

Vizibilitate redusa pe mai multe drumuri din tara
Vizibilitate redusa pe mai multe drumuri din tara noastra

Manevrele în porturile de la Marea Neagră, sistate din cauza vântului puternic

Manevrele în bara Sulina, dar și în porturile Midia, Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea, au fost sistate din cauza vântului puternic, a mai anunțat, miercuri diminneață, Centrul Infotrafic.

Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil umed/alunecos, polițiștii le recoamandă șoferilor să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

De asemenea, oamenii legii îi sfătuiește pe conducătorii auto ca înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.

Citește și Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Cât de frig va fi la parada de Ziua Națională!

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...