Avertismentul sumbru al ministrului Sănătății, după situația alarmantă din țară. „Un moment de suferinţă al poporului român”

Raluca Juncu 19.07.2020, 16:22
Avertismentul sumbru al ministrului Sănătății, după situația alarmantă din țară. „Un moment de suferinţă al poporului român”

Ministrul Sănătății transmite un semnal de alarmă, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, în România. Acesta asigură că autoritățile vor gestiona în continuare situațiile, însă este nevoie și de cooperarea cetățenilor.

„Suntem într-un moment destul de dificil”

Nelu Tătaru a spus că următoarele două săptămâni vor fi dificile, iar la nivel guvernamental, autoritățile iau în calcul reintroducerea unor noi restricții pentru a combate răspândirea infecțiilor.

„Suntem într-un moment destul de dificil, vom acea două săptămâni destul de grele pe care, în contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare, atât din partea agenţilor economici cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri în contextul relaxărilor, cât şi populaţiei civile care ar trebui să respecte normele de aplicare a acestor relaxări”, a declarat Ministrul Sănătății, în urma unei vizite la un spital mobil din comuna Leţcani, în judeţul Iaşi, conform News.ro.

Ministrul Sănătății susține că politicienii nu ar trebui să profite de acest „moment de suferință al poporului român” pentru că îngreunează și mai mult criza epidemiologică.

„Când am putut decide şi am putut trata aşa cum consideram noi, am avut o evoluţie favorabilă. Când a intervenit acea măsură de relaxare, dar nu acela a fost pericolul, ci acea neîncredere, acea bagatelizare, acele îndemnuri de a nu respecta…Când vine din partea unei forţe politice, când vine din partea unor oameni care reprezintă ceva în statul român, când vine din partea unor lideri de opinie, totul devine foarte greu”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Epidemia în cifre

Potrivit ultimelor raportări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu 767 noi cazuri în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe