Avertismentul oligarhului băgat la închisoare de Putin: „Înarmați Ucraina acum sau faceți față războiului pe teritoriul NATO”

Beatrice Dumitru 24.06.2022, 11:29
Avertismentul oligarhului băgat la închisoare de Putin: „Înarmați Ucraina acum sau faceți față războiului pe teritoriul NATO”

Oligarhul pe care Vladimir Putin l-a băgat la închisoare pentru zece ani a avertizat NATO cu privire la războiul din Ucraina. Acesta este de părere că liderul de la Kremlin ar putea invada o altă țară, chiar membră a Alianței Nord-Atlantice, dacă Kievul nu va putea învige trupele Moscvei.

Avertiament pentru NATO

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat cu privire la războiul din Ucraina, despre care a spus că ar putea dura chiar și ani de zile. De asemenea, a spus că se așteaptă ca statele din alianță să înțeleagă cât de important este ca Ucraina să fie dotată cu echipamente NATO moderne, pentru a putea face forțelor ruse.

Și criticul președintelui Vladimir Putin, oligarhul Mihail Hodorkovski, a precizat că NATO trebuie să  profite de oportunitatea istorică de a-l opri pe liderul de la Kremlin, altfel se va confrunta cu un război pe propriul teritoriu.

Avertismentul oligarhului băgat la închisoare de Putin: „Înarmați Ucraina acum sau faceți față războiului pe teritoriul NATO”
NATO vrea să trimită echipament modern Ucrainei.

Astăzi, NATO are o mare oportunitate de a ajuta Ucraina să-și apere suveranitatea participând la acest război cu arme, provizii și antrenând soldați ucraineni, în loc să lupte pe propriile sale teritorii. Dacă această ocazie este ratată, lansez un avertisment: peste câțiva ani, sau poate chiar mai devreme, NATO va fi direct implicată în acest război, pentru că se va întâmpla pe teritoriul unei țări din Alianță”, a declarat Hodorkovski pentru Euronews.

„Războiul se va încheia pe câmpul de luptă”

Mihail Hodorkovski este de părere că războiul din Ucraina se va încheia pe câmpul de luptă, nu la masa negocierilor așa cum cred unii lideri europeni. Emmanuel Macron, de exemplu, a discutat de mai multe ori cu Vladimir Putin pentru a-l convinge să pună capăt conflictului, dar fără niciun rezultat.

Mai târziu, desigur, vor fi negocieri și până la urmă războiul va fi oprit cu negocieri. Dar prima soluție va fi pe câmpul de luptă. Nu există alternativă! Liderii marilor țări europene încă mai cred că este posibil să se înțeleagă cu Putin fără a-i arăta puterea lor. Și aceasta este o greșeală dramatică, pentru că nu vorbesc cu un lider la fel ca ei. Nu, vorbesc cu un gangster. Și orice gangster care crede că se află într-o poziție de forță și căruia i se cere să facă concesii va încerca, de fapt” să-și termine victima”, a adăugat oligarhul rus.

Oligarhul Mihail Hodorkovski a fost la un moment dat cel mai bogat om al Rusiei, înainte de a fi învinuit de Vladimir Putin pentru evaziune fiscală, delapidare și fraudă și băgat la închisoare timp de zece ani. Acum, el trăiește în exil, la Londra.

Urmăriți Impact.ro și pe