Avertismentul medicului Adrian Marinescu pentru români. Ce se va întâmpla, în toamnă, în țară

Luiza Moldovan 04.05.2020, 20:59
Avertismentul medicului Adrian Marinescu pentru români. Ce se va întâmpla, în toamnă, în țară

Avertismentul medicului Adrian Marinescu pentru români. Ce se va întâmpla, în toamnă, în țară. Pentru ce trebuie să fim pregătiți.

Avertismentul medicului Adrian Marinescu pentru români. Ce se va întâmpla, în toamnă, în țară

Medicul Adrian Marinescu este de părere că va trebui să învățăm să trăim cu virusul, care va rezista încă o perioadă. Medicul nu ar renunța la restricții, a spus la Marius Tucă Show. Chiar dacă vom merge la cosmetică sau la coafor, vom purta mască și mănuși, dar, spune specialistul, la stomatolog tot va trebui să ne dăm măștile jos. Adrian Marinescu a spus clar că nu trebuie să ieșim din casă și în niciun caz să nu mergem nicăieri, dacă avem o problemă respiratorie cât de mică.

Întrebat de Marius Tucă dacă ar trebui să fie luată temperatura la cabinetele stomatologice și la cosmetică, Marinescu a spus că, da, fără doar și poate, temperatura trebuie luată angajaților.

Va trebui să luăm în calcul două tipuri de virusuri la toamnă, spune Marinescu, cel gripal, sezonier, și coronavirusul  foto: captură video
Va trebui să luăm în calcul două tipuri de virusuri la toamnă, spune Marinescu, cel gripal, sezonier, și coronavirusul foto: captură video

Bisericile nu se deschid din același motiv ca restaurantele

Întrebarea, cumva logică, pe care și-a pus-o multă lume a fost dacă se merge în piețe, de ce nu s-ar deschide și restaurantele? Adrian Marinescu a răspuns că, și în cazul bisericilor, ca și în cazul restaurantelor, motivele sunt aceleași – aglomerările de persoane. Acestea, spune Marinescu, se vor deschide în etapa a doua de relaxare: „Se așteaptă să fie un boom de persoane pe străzi„, spune Marinescu.

Perspectiva verii e cât se poate de aproape. Apropierea sezonului vacanțelor ne face să ne întrebăm cum vor arăta noile noastre vacanțe și ce ne așteaptă în toamnă. Doctorul Marinescu spune că trebuie să fim pregătiți pentru două virusuri în același timp, gripa și coronavirusul, și că oamenii trebuie să fie vaccinați:

„Vaccinarea antigripală noi o facem la jumătatea lui octombrie , pe principiul că trebuie să fie updatat pentru acel sezon, e interesant că în SUA poate să fie făcut din septembrie”, a spus Marinescu.

Urmăriți Impact.ro și pe