Avertismentul lui Donald Trump: atacul cu bombe nucleare, un scenariu posibil după trimiterea de tancuri în Ucraina. „Puneți capăt acestui război nebunesc”

Stan Filon 27.01.2023, 17:33
Avertismentul lui Donald Trump: atacul cu bombe nucleare, un scenariu posibil după trimiterea de tancuri în Ucraina. „Puneți capăt acestui război nebunesc”

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a venit cu un avertisment dur legat de războiul din Ucraina și a vorbit și despre un eventual atac cu arme nucleare! Fostul președinte american, care a fost pus sub acuzare pentru că i-a cerut lui Volodimir Zelenski să-l ancheteze în Ucraina pe fiul lui Joe Biden, a criticat ultimele decizii luate de SUA și Germania de a trimite tancuri regimului de la Kiev.

Donald Trump vine cu un avertisment dur: atacul cu bombe nucleare, un scenariu posibil

Așadar, președintele Donad Trump a venit cu un avertisment foarte dur legat de ajutorul acordat de Statele Unite ale Americii și Germaniei regimului de la Kiev. Cele două puteri au decis să trimită în Ucraina tancuri de război, iar această situație, spune Trump, ar putea duce la un atac nuclear. Donald Trump susține că ar fi „ușor” să se pună capăt „războiului nebunesc”, dar fără a oferi detalii despre modul în care s-ar putea realiza acest lucru.

„MAI ÎNTÂI VIN TANCURILE, APOI VIN BOMBELE NUCLEARE. Puneți capăt acestui război nebunesc, ACUM. Este atât de ușor de făcut”, a scris Trump pe rețeaua lui de socializare, Truth Social.

Donald Trump vine cu un avertisment dur atacul cu bombe nucleare, un scenariu posibil
Donald Trump vine cu un avertisment dur atacul cu bombe nucleare, un scenariu posibil

Amenințări nucleare

Avertizările lui Trump vin după ce președintele rus Vladimir Putin, pe care fostul președinte american l-a numit „geniu” în săptămâna în care Rusia a lansat o invazie neprovocată a Ucrainei în februarie 2022, a lansat în mod repetat amenințări nucleare.

Experții în domeniul nuclear și-au exprimat grave îngrijorări cu privire la amenințările lui Putin, istorici renumiți avertizând că retorica și acțiunile liderului rus au prezentat pericole nucleare chiar mai mari decât în timpul crizei rachetelor din Cuba, la apogeul Războiului Rece.

Ucraina nu mai este dispusă să cedeze niciun centimetru de teren

La fel de mulți analiști spun că amenințările făcute de Putin au menirea de a descuraja Occidentul să continue să ofere Ucrainei asistență crucială în materie de securitate. Se pare însă că Occidentul nu se lasă intimidat, mai ales după ce a trimis Ucrainei ajutoare în valoare de miliarde de dolari, inclusiv arme vitale care au jucat un rol cheie pe câmpul de luptă și au făcut ravagii în rândul forțelor rusești.

Recent, Ucraina a făcut presiuni puternice pentru ca Occidentul să furnizeze tancuri, în timp ce încearcă să se apere împotriva invaziei rusești în curs de desfășurare, dar face și pregătiri pentru a recâștiga controlul asupra teritoriului ocupat de armata rusă.

Dacă la începutul conflictului președintele Zelenschi declara că este dispus să cedeze teritoriile ocupate Rusiei, după ce a primit ajutor din partea Occidentului, acesta nu mai are de gând să cedeze niciun centimetru din teritoriul Ucrainei și nici măcar nu mai vrea să participe la negocieri de pace.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...