Avertisment pentru românii care sunt clienți Profi. Detaliul la care trebuie să fie atenți

Stan Filon 10.03.2022, 19:30
Avertisment pentru românii care sunt clienți Profi. Detaliul la care trebuie să fie atenți

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a trimis acum un avertisment pentru românii care sunt clienți Profi. Mulți dintre aceștia au primit mesaje prin care sunt invitați să participe la un concurs cu premii destul de frumușele, ținând cont că orice sumă este binevenită pe aceste vremuri, când alimentele se scumpesc de la o zi, la alta. Ei bine, pentru a câștiga premiul, clienții Profi sunt invitați să completeze doar un simplu formular. Acest formular însă este trimis de hackeri, care vor să le fure astfel românilor economiile.

Avertisment pentru românii care sunt clienți Profi

Hackerii muncesc non-stop și caută metode din ce în ce mai avansate pentru a fura banii oamenilor. Ultima găselniță a lor poate pune o pată pe credibilitatea gigantului din retail Profi. Chiar dacă lanțul de magazine nu are nicio implicare, hackerii se folosesc de faptul că magazinul este foarte cunoscut la noi în țară, pentru a da o nouă lovitură românilor.

Avertimentul a venit de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, care a spus exact cum îi atacă hackerii pe românii dornici să facă un ban în plus, însă în schimb își pot pierde agoniseala de-o viață, mai ales dacă își țin datele de accesare a conturilor bancare pe telefon sau în calculator.

Avertisment pentru romanii care sunt clienti Profi
Avertisment pentru romanii care sunt clienti Profi

Cum acționează hackerii

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii DNSC (Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică) pe pagina oficială de Facebook, citați de Agerpres.

Dar ce trebuie să facem în cazul în care primim o asemenea „ofertă otrăvită”? Ei bine, DNS precizează că sub nicio formă nu trebuie să deschidem mesajul respectiv. Mai mult, tot ei au recomandat ca asemenea tentative să fie raportate la [email protected], dacă sunt descoperite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...