Avertisment InfoCons: bomboanele de ciocolată pentru Ziua Femeii, pline de substanțe periculoase. La ce să fii atent înainte de a le oferi

Anca Manolica 07.03.2023, 11:46
Avertisment InfoCons: bomboanele de ciocolată pentru Ziua Femeii, pline de substanțe periculoase. La ce să fii atent înainte de a le oferi

Florile și bomboanele reprezintă două dintre atențiile care vor emoționa oricând o femeie, indiferent de ocazia cu care sunt oferite. Și pentru că luna martie este luna reprezentatelor sexului frumos, cu siguranță, în această perioadă, bărbații iau cu asalt rafturile magazinelor pentru a găsi bomboanele de ciocolată preferate ale femeii din viața lor. Ce spune, însă, un studiu al InfoCons despre aceste dulciuri.

Avertisment InfoCons în privința bomboanelor de ciocolată

Bomboanele de ciocolată vor fi întotdeauna o alegere bună pentru a surprinde femeia din viața ta. Și cum Ziua Femeii se apropie, cu siguranță, vei cumpăra și tu o cutie de bomboane pentru a oferi un cadou și a celebra această zi. În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe acest tip de produse care se regăsesc pe rafturile magazinelor.

În total au fost analizate 126 de produse, iar experții InfoCons au descoperit că unele pot conține chiar și până la 10 E-uri! Iată cum arată rezultatele studiului:

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 – 10 :

  • 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
  • 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
  • 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
  • 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
  • 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
  • 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
  • 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
  • 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
  • 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
  • 48% din produse au 1 aditiv alimentar.

Ce tipuri de aditivi se găsesc

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, cei regăsiți frecvent în produsele ce au făcut obiectul studiului sunt:

  • toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322);
  • 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
  • 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330);
Bomboane de ciocolată
Bomboane de ciocolată

Din punct de vedere al ingredientului principal:

  • 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;
  • 7.93 % au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte/ciocolată neagră;
  • 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
  • 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
  • 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao
  • 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nuca de cocos.

Valoarea energetică variază între între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.

Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportata la 100 grame de produs.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportata la 100 grame de produs.

Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.

Citește și: 3 rețete de ciocolata de casă. Sunt delicioase și fără E-uri!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...