Avertisment emis de MAE pentru românii care pleacă în Austria. 5.000 de trenuri nu vor circula din cauza grevei anunțate în transportul feroviar

Elena Avramescu 28.11.2022, 09:14
Avertisment emis de MAE pentru românii care pleacă în Austria. 5.000 de trenuri nu vor circula din cauza grevei anunțate în transportul feroviar

Avertiment de călătorie pentru Austria emis în această zi de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Se pare că angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă destul de majoră, astfel că 5.000 de trenuri nu vor circula în Austria, dar va fi perturbat şi traficul feroviar transfrontalier, a notat News.ro.

Grevă în transportul feroviar din Austria

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 00:00 va avea loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia la 28 noiembrie 2022, orele 24:00.

Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul R. Austria, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte. Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie 2022”, a transmis MAE.

Deoarece sunt anticipate perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public, Ministerul Afacerilor Externe roagă toți cetăţenii români să consulte orarul feroviar din Austria.

În plus, cetăţenii români au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României în Austria: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 şi 0043 1 5051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, în cazul în care aceștia au nevoie de asistenţă consulară.

Mai este pus încă un număr de telefon la dispoziție pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie specială, cu un caracter de urgenţă, fiind vorba despre numărul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

Avertisment emis de MAE pentru romanii care pleaca in Austria
Greva feroviara in Austria

Traficul feroviar din Austria a fost programat să se oprească din cauza unei greve, a declarat duminică sistemul feroviar federal al țării, ÖBB. Sindicatul lucrătorilor din transportul Vida a cerut luni să înceapă o grevă de avertisment de 24 de ore.

„După mai mult de 12 ore de discuții intense, cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord”, se arată în comunicatul ÖBB.

Traficul transfrontalier și călătoriile pe timp de noapte vor fi afectate. De asemenea, ÖBB a avertizat cu privire la anulări individuale ale trenurilor de duminică seara până marți. ÖBB le-a cerut călătorilor să amâne călătoriile neesențiale sau să aleagă opțiuni de călătorie alternative.

„Nu pot înțelege deloc această grevă. Cu o ofertă de 8,44%, ÖBB a făcut cea mai mare ofertă din orice sector. Este în mod clar o grevă rău intenționată din partea sindicatului”, a spus șeful căilor ferate austriece Andreas Matthä.

„Luptăm pentru o ajustare durabilă a costului vieții, care le va ajuta pe cei cu venituri mici și medii, în special în fața creșterii vertiginoase a prețurilor”, a spus și negociatorul sindical Gerhard Tauchner.

Lucrătorii feroviari din Austria au anunțat că declanşează luni o grevă care va opri întregul trafic feroviar la nivel naţional, iar asta se întâmplă la scurt timp după ce negocierile salariale de ultim moment nu au dus la niciun rezultat pozitiv, transmite Reuters.

Se pare că inflația din Austria a fost de 11% în luna octombrie a acestui an.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...