Avertisment din partea autorităţilor. Ce persoane vor fi eliminate de pe lista de aşteptare pentru vaccinarea covid-19

Cristian Cojocaru 13.04.2021, 20:48
Avertisment din partea autorităţilor. Ce persoane vor fi eliminate de pe lista de aşteptare pentru vaccinarea covid-19

Un avertisment venit din partea autorităţilor arată că mai multe persoane vor fi eliminate de pe listele de așteptare cu privire la imunizarea cu vaccinul anti-Covid. Această schimbare a fost anunțată de către coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Avertisment venit din partea autorităţilor

Valeriu Gheorghiță a afirmat în cursul zilei de astăzi că persoanele care nu vor confirma programarea la vaccinare, urmează a fi eliminate de pe listele de așteptare. Astfel, restul persoanelor care se află pe listă vor fi notificate de modificările apărute ulterior.

„Încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare privind notificarea persoanelor din listă. În loc de trei notificări succesive, se face o notificare. Astfel, după 24 de ore, persoana respectivă va ieşi din lista de aşteptare, fie programându-se în centru, confirmând programarea, fie este eliminată din listă dacă nu confirmă programarea, pentru a da posibilitatea de a notifica celelalte persoane care se află în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare.Lista de așteptare a scăzut în aceste zile pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea”, a spus Valeriu Gheorghiță.

O altă modificare a campaniei de vaccinare constă în faptul că autoritățile au luat decizia ca cetățenii să se poată vaccina și fără programare. Această măsură a atutorităților este una disperată în încercarea de a crește numărul persoanelor imunizate la nivel național. Toate persoanele care vor dori să fie imunizați cu serul de la AstraZeneca, nu vor mai avea nevoie de o astfel de programare.

Valeriu Gheorgita a afirma ca toti cei care nu vor confirma programarea vor fi eliminati de pe lista
Valeriu Gheorgita a afirma ca toti cei care nu vor confirma programarea vor fi eliminati de pe lista

Cine va avea prioritate la vaccin

Comitetul Național de Vaccinare a permis centrelor de vaccinare să poată imuniza la cerere toate persoanele care se vor prezenta în centrele AstraZeneca, însă numai în cazul în care locurile nu sunt ocupate în totalitate precum și listele de așteptare ale acestora. Totuși, există o proritate de care vor beneficia toți cei care s-au programat anterior în aceste centre.

După cum a afirmat Valeriu Gheoghiță, chiar dacă o persoană nu are programare, tot ceea ce trebuie să facă este să se prezinte în centrul de vaccinare. Această decizie a fost luată în urma propunerii coordonatorilor centrelor de imunizare care au afirmat că acestea sunt goale, în timp ce angajații efectiv nu au ce face. Persoanele respective vor trebui doar să prezinte buletinul.

”Se respectă toate procedurile și instrucțiunile emise de CNCAV în ceea ce privește activitatea de vaccinare, însă trebuie să ținem cont de faptul că această posibilitate foarte probabil că va fi implementată de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze în centrele de vaccinare, ținând cont că alocarea dozelor către centrele de vaccinare se face în baza programărilor deja existente în platformă.

Al doilea aspect, numărul persoanelor care pot fi programate și vaccinate pe un cabinet este de maximum 96. Așa încât trebuie să înțelegem că nu vorbim și nu încercăm o aglomerare a centrelor de vaccinare, ci o facilitatea a accesului persoanelor la vaccinare”, a declarat, marți după-amiază, Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe