Avertisment de ultimă oră de la OMS! Ce anunță specialiștii despre noi restricții

Rădulescu Valentin 13.07.2020, 10:43
Avertisment de ultimă oră de la OMS! Ce anunță specialiștii despre noi restricții

OMS a transmis recent un avertisment cu privire la situația îngrijorătoare a cazurilor cu noul tip de virus. Reprezentanții au transmis un mesaj important cu privire la restricțiile care împiedică răspândirea virusului.

OMS, avertisment de ultimă oră!

OMS a transmis recent că toate țările implicate în această situația de criză trebuie să aibă în vedere impunerea unor noi restricții. Potrivit informațiilor, relaxările din ultimele două luni au dus la agravarea situației, iar guvernele trebuie să fie pregătite pentru o nouă carantină. Totodată, oficialul OMS a adăugat și faptul că multe state reușesc să gestioneze mai bine focarele de infecții prin carantinarea unor zone.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a spus Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe, potrivit digi24.ro.

Avertisment de ultimă oră de la OMS! Ce anunță specialiștii despre noi restricții
Michael Ryan, OMS

”Întotdeauna există riscul ca boala să revină”

OMS sfătuiește țările să adauge măsuri de relaxare doar dacă situația le permite acest lucru. De astfel, țările sunt nevoite să urmărească foarte bine datele pentru a observa cum decurge situația între două faze de relaxare. Oficialul OMS a spus că statele trebuie să fie mereu pregătite să revină la restricții atunci când este cazul. Totodată, Michael Ryan afirmă și faptul mereu există riscul ca virusul să se întoarcă. Amintim că pe teritoriul României s-au înregistrat 32.535 de cazuri cu noul tip de virus, dintre care 21.545 pacienți au fost vindecați.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a mai adăugat oficialul OMS.

Urmăriți Impact.ro și pe