Avertisment de la Poliția Română! Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”. Cum riști să rămâi fără bani

Iancu Andreea 05.08.2021, 18:57
Avertisment de la Poliția Română! Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”. Cum riști să rămâi fără bani

Poliția Română a transmis un avertisment recent, după ce oamenii legii au descoperit un nou tip de înșelăciune, cunoscut drept „Metoda Covid-19”. Totul s-a aflat după ce doi tineri au ajuns în urmărire de către polițiști, după ce au obținut o sumă importantă de bani folosindu-se de acest truc.

Avertisment de la Poliția Română! Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19” te lasă fără bani

Hoții au devenit tot mai inventivi, folosindu-se de emoții și de disperarea oamenilor pentru a obține foloase necuvenite. Astfel a apărut un nou tip de înșelăciune, numit de către oamenii legii „Metoda Covid-19”. Infractorii au un truc simplu, dar care s-a dovedit a fi eficient, după ce doi tineri au ajuns în vizorul polițiștilor pentru că au reușit să câștige o sumă importantă de bani prin această metodă.

Potrivit avertismentului Poliției Române, hoții se folosesc de un număr de telefon, de pe care își sună victimele, dându-se drept medici. După conversația cu așa zișii medici, care anunță victimele că o rudă de-a lor este infectată cu virusul Covid-19, hoții susțin că ruda are nevoie de un transfer urgent la un spital din afara țării. În mod evident, este necesară o sumă de bani pentru ca persoana bolnavă să fie îngrijită corespunzător. De aceea, hoții se deplasează ca și curieri și revendică suma de bani. Polițiștii rutieri au reușit deja să identifice și să prindă două persoane, pe raza municipiului Focșani.

Avertisment de la Poliția Rutieră, după ce un nou tip de înșelăciune, numit metoda Covid-19, ia amploare
Polițiștii recomandă mai multă grijă la conversațiile telefonice cu străinii

Cum au reușit oamenii legii să îi identifice pe hoți

În urmă cu o lună de zile, polițiștii rutieri din Focșani au ajutat la prinderea a două persoane care foloseau metoda Covid-19 pentru a obține bani. O patrulă a identificat un autoturism care a început să accelereze al vederea echipajului, iar o cursă ca în filme a început în timpul nopții. În final, după 1 km, echipa de polițiști a reușit să îi prindă. Astfel, suma totală de 33.000 de lei revendicată de la doi tineri, cu vârste de 26 și 30 de ani, a fost capturată de către oamenii legii.

Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”!
Citește până la sfârșit! Poate te ajută!
Varianta lor: „ – Alo! Fiul dumneavoastră este grav bolnav, în urma infectării cu virusul Covid-19 și trebuie să îl transferăm urgent la un spital din afara țării! Trimitem imediat la dumneavoastră pe cineva să ridice suma necesară salvării lui!

Varianta noastră: „ – Bună seara!…de la Biroul Rutier, Poliția Municipiului Focșani! Ne veți însoți la sediu, este necesar să lămurim anumite aspecte!”
Ora 01.40: Daniel și Sebastian, polițiști rutieri, patrulau pe centura municipiului Focșani, iar din sens opus, un autoturism, al cărui șofer părea grăbit, accelerează și mai mult la vederea echipajului. Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, au întors după acesta, oprindu-l după 1 km și, în câteva clipe, „s-a făcut și mai multă lumină” într-un caz, la care echipa noastră lucrează.

Pe scurt – În cursul lunii iulie, două persoane, sub imperiul stării emoționale create de „așa-ziși” medici, au înmânat, în total, suma de 33.000 de lei, pentru „salvarea” celor dragi, unor „curieri”. Cei doi ocupanți, cu vârste de 26 și 30 de ani, au acum timp să se gândească la faptele lor.

Foarte important
Vorbiți cu părinții și bunicii dumneavoastră mai des, rugați-i să vă sune, să se asigure că sunteți bine, mai ales când alții sună înaintea dumneavoastră și susțin „urgențe”
Nu vă lăsați înșelați prin aceste metode
#PolițiaRomână, se arată în postarea de pe contul de Facebook al Poliției Române.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...