Avertisment de la ANAF pentru români. Ce nu trebuie să facă pentru a nu rămâne fără bani în conturi

Ana Anitoiu 20.07.2022, 23:45
Avertisment de la ANAF pentru români. Ce nu trebuie să facă pentru a nu rămâne fără bani în conturi

ANAF a emis un avertisment pentru români. Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis ce nu trebuie să facă aceștia, astfel încât să nu rămână fără bani în conturi. Instituția a tras un semnal de alarmă după ce a primit sesizări de la unii dintre contribuabili.

Ce avertisment a făcut ANAF

ANAF a transmis un avertisment cu privire la e-mailuri false trimise în numele instituției, prin care contribuabilii au fost anunțați că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste e-mailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!”, a transmis ANAF.

De asemenea, Agenția Națională de Administrare Fiscală a amintit că a dezvoltat și a pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția.

Avertisment de la ANAF pentru romani
ANAF, avertisment pentru contribuabili

ANAF, avertisment similar recent

Un avertisment similar a fost emis de ANAF la finalul lunii iunie. Instituția a transmis atunci că au fost trimise e-mailuri false în numele instituției și a făcut, ca și acum, o serie de recomandări.

„Atenție! E-mailuri false în numele ANAF! ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, au transmis atunci reprezentanții ANAF, pe Facebook.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a vorbit recent despre implementarea unui program de digitalizare a instituției. Oficialul a precizat că este dificil să-i convingă pe lucrătorii din finanţe să renunţe la clasicul dosar cu şină şi să treacă la utilizarea computerelor.

Lucian Heiuș a spus că ANAF și Ministerul de Finanțe au la dispoziție 355 milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea întregii activităţi sau a activităţii de bază, până în anul 2025. Însă, oficialul a spus că se încearcă digitalizarea într-o perioadă de un an și jumătate – doi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...