Avertisment ANM. Un ciclon periculos se îndreaptă spre România și o să lovească mai multe zone. Care sunt acestea

Elena Avramescu 17.06.2021, 12:05
Avertisment ANM. Un ciclon periculos se îndreaptă spre România și o să lovească mai multe zone. Care sunt acestea

Un ciclon periculos se îndreaptă spre România. Din păcate, meteorologii vin cu vești proaste, asta deoarece un ciclon periculos va aduce vreme urâtă în România. Chiar sunt anunţate maxime de 31 de grade, furtunile şi ploile torenţiale rămân prezente pe teritoriul țării noastre. Astfel că meteorologii anunţă precipitaţii puternice, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Un ciclon periculos se îndreaptă spre România

Elena Mateescu, director ANM, a spus că fenomenele meteo extreme sunt aşteptate în zilele următoare, iar apariţia ciclonului va fi vizibilă în Marea Neagră, iar după aceea va ajunge şi în țară. În decursul zilei de vineri, deasupra Mării Negre se va forma un ciclon, iar partea de sud-est a ţării va fi cea mai afectată.

Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Un ciclon periculos se indreapta spre Romania
Ciclon

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în decursul zilei de joi, 17 iunie, în sudul, în estul şi local în centrul ţării, vremea se va prezenta instabilă, manifestându-se prin perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. În plus, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi importante de apă. Izolat este posibil să fie și căderi de grindină, dar și vijelii. În restul teritoriului cerul o să fie variabil, iar averse şi descărcări electrice vor fi doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, la altitudini mari, precum şi în estul şi sud-estul teritoriului.

Vineri se amenință tot vreme instabilă. În estul şi sud-estul ţării, dar şi în zonele montane şi submontane vremea va fi instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Nu vom scăpa de înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări susţinute ale vântului, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul țării, regimul termic va fi caracterizat de valori uşor mai mari decât cele specifice datei, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, care vor fi urmate de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.