Averea pe care o are Cristian Popescu Piedone. Primarul a fost scutit de despăgubiri în procesul Colectiv

Andra Daoud 12.05.2022, 21:03
Averea pe care o are Cristian Popescu Piedone. Primarul a fost scutit de despăgubiri în procesul Colectiv

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 nu va plăti despăgubiri în proces, deși prima instanță așa hotărâse, așa că averea lui nu va fi afectată. Edilul deține câteva terenuri, câteva automobile de colecție și un cont bancar în care se află o sumă de bani. La ce bunuri a renunțat Piedone în ultimii ani, potrivit ultimelor lui declarații de avere.

Ce avere are Cristian Popescu Piedone

Instanța supremă l-a condamnat pe Piedone la 4 ani de închisoare, însă primanul nu va plăti daune în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, care era primarul sectorului 4 la momentul la care a avut loc tragedia de la Colectiv, a fost cercetat pentru felul în care au fost eliberate autorizațiile de funcționare ale clubului care a ars în 2015, ducând la moartea a 65 de oameni.

Averea lui Piedone nu va scădea, așadar, odată cu această condamnare. Potrivit celei mai recente declarații de avere a edilului, cea din 2020, făcută publică după câștigarea mandatului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone deține următoarele bunuri:

  • un teren de 416 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008;
  • un teren de 439 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008;
  • un teren de 540 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008;
  • un teren de 538 mp în Bragadiru, dobândit în 2009 prin act de vânzare-cumpărare;
  • o casă de 73 mp în București moștenită în 2003 și schimb cu fratele;
  • un autoturism Mercedes din 1996;
  • un autoturism OLDSMOBILE din 1959;
  • trei autoturisme Cadillac din 1968, 1973 și 1974;
  • un cont de peste 50.0000 de euro;
Averea pe care o are Cristian Popescu Piedone. Primarul a fost scutit de despagubiri in procesul Colectiv
Cristian Popescu Piedone a fost scutit de plata daunelor in dosarul Colectiv

Ce bunuri avea Piedone când era primar la Sectorul 4

Precedenta declarație de avere a lui Piedone este din anul 2015, iar pe lângă bunurile declarate și 5 ani mai târziu, primarul mai deținea coclecții de timbre, de ceasuri și de bijuterii.

Pe lângă terenurile și mașinile declarate și ulterior, Cristian Popescu Piedone a mai trecut în declarația de avere din 2015 și: bijuterii de familie în valoare de 20.000 euro, moștenite, o colecție de obiecte vechi plus timbre – circa 15.000 euro, moștenite și o colecție de pendule și ceasuri de buzunar – circa 5.000 de euro, moștenite.

Curtea de Apel București a decis să îl scutească pe Cristian Popescu Piedone de la plata despăgubirilor, deși prima instanță hotărâse ca și primarul să plătească daune, la fel ca ceilalți inculpați. De asemenea, pedeapsa cu închisoare a fost înjumătățită față de cât decisese inițial instanța, după ce a fost eliminată aplicarea formei agravante a infracțiunii de abuz în serviciu.

Urmăriți Impact.ro și pe